søndag, november 08, 2015

Metal Søndag 8. novemberVertigo, 1977

Thin Lizzy har vært et viktig band i utviklingen av metal, og selv om de alltid vil bli husket som et rockeband, så ble de mer og mer metalliske for hvert album de gav ut. Bad Reputation er et av de siste stegene i retningen av å bli et heavy metal band. Etter den følelsesladete og melodiøse åpningen Soldier of Fortune, så kommer det mer harde tittelsporet som viser muskler. Det er ingen tvil om at Thin Lizzy er et hard rockband. Selv om det er fortsatt hard rock, så har neste låt Opium Trail litt mer metalfølelse i riffene. Den har den fantastiske stemningen som gir gåsehud og den unike følelsen bare Thin Lizzy kan skape. Jeg skal ikke gå gjennom alle låtene, men Killer Without a Cause er hvor heavy metalelementene dukker opp igjen. Alle låtene har noe som gjør at de er bra. Selv den åpenlyst kommersielle låta Dancing in the Moonlight (It's Caught Me in Its Spotlight) er bra og jeg digger bruken av saksofon i dem.

Dette er et av de mest solide albumene Thin Lizzy har gitt ut. Selv om mange av forgjengeren er obligatoriske klassikere, så har de bestandig vært utgivelser hvor de hopper frem og tilbake mellom forskjellige rock og pop sjangere. Selv om de har ballader og ganske myke låter her også, så er det for et meste et hard rockalbum med hint av tidlig metal. Og selv de mer myke låtene er fylt med nok sjel til at de er verdt å høre på. Bad Reputation er et klassisk album som ingen fan av 70-tallsrock burde leve uten.

--------------------------------------------------------

Drakarium er et canadisk power metal band som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
1 Comment:

Jon Skjeseth said...

hei. lurte på en liten sak, men litt teit å spørre her....du kan ikke sende meg epost? finner ikke din, så prøver å nå deg via kommentator-feltet. eposten min er jonskjeseth@permafrost.today