søndag, november 01, 2015

Metal Søndag 1. november
Det har vært nok av band som har prøvd å bringe tilbake 80-tallsthrash de siste 10 årene, men altfor ofte prøver de å gjenskape den amerikanske sounden. Derfor er det hyggelig å se et amerikansk band som ser til Tyskland for inspirasjon. Rettere sagt, de ser til det første Kreator albumet Endless Pain. Sauron legger ikke skjul på at de prøver å gjenskape det som fikk det albumet til å fungere, spesielt når man ser til låta Tormentor. Det er selvsagt elementer av andre ekstreme band fra 80-tallet, men det er tydelig at tidlig Kreator er en veldig viktig inspirasjon. Musikken er rask, brutal og rå, og har de samme kvalitetene som mye av det de vi kaller første bølge black metal. Lyrikken handler om vold, krig, død, satanisme og som navnet antyder om Ringenes Herre. Dette er virkelig destruktiv musikk av den gamle skole.

Thrash Assault er bare 27 minutter lang, men senere utgaver har demoene som bonusspor, som drar ut spilletiden til nærmere en hel time. Det er med andre ord en masse voldelig thrash for pengene hvis man kjøper den nyeste utgaven på CD. Liker man intens thrash, så er debuten til Sauron en sikker vinner.

---------------------------------------------------

MetaVoid er et tysk progressiv metal band ned en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre EP-en på deres Bandcamp.


Glemte å nevne at jeg så Enslaved på Sinus her i Bodø. Jævlig bra konsert. Jeg møtte noen med Mortician patch på vesten, så jeg er tydeligvis ikke den eneste som liker dem.


Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: