søndag, august 02, 2015

Metal Søndag 2. august.Stay Hungry er et av de obligatoriske albumene en hver metalhead og hardrocker er godt kjent med. Det var det siste skikkelige heavy metalalbumet til Twisted Sister før de gikk over til å spille hard rock. Hard rockeelementene har alltid vært en del av musikken siden de startet som et glam rockband på 70-tallet, så catchy låter som We're Not Gonna Take It og I Wanna Rock kommer ikke som noen overraskelse. Samme går for tunge heavy metal låter som Burn in Hell og den episke Horror-Teria. Stay Hungry har alt det som gjorde de to forrige albumene klassikere. Det er vanskelig å forklare hvorfor, men den hese roping til Dee Snider vil alltid være en av mine favorittvokalprestasjoner. Man føler at han virkelig mene det han roper. Det er null tvil om at Stay Hungry er en obligatorisk klassiker.


20 år etter Stay Hungry, så spilte Twisted Sister inn albumet på nytt med tittelen Still Hungry. Misfornøyd med hvordan de var fucket over av plateselskapet og den billige lydproduksjonen, så spilte de inn Still Hungry for å vise verden hvordan Stay Hungry burde ha hørt ut. Musikken høres mye tyngre ut og det er mer trykk i gitarene. Dee Snider høres ut som han er i toppform og like aggressiv som han alltid har vært. Noen vill være uenig om han synger like bra, men for meg er magien fortsatt der. Det er ikke bare de gamle låtene spilt identisk note for note, men det er nye gitarsoloer og nok forandringer til at de er mer fresh og nye versjoner samtidig som at de fortsatt er de gode gamle låtene vi alle elsker. I tillegg er det en rekke bonusspor en hver Twisted ister fan vil digge.

Så hvilken versjon skal man kjøpe hvis man bare skal kjøpe en? Begge så klart. Det er ingen grunn til å bare kjøpe en. Stay Hungry har den 80-tallssjarmen som er umulig å gjenskape i dag og Still Hungry har bedre lydproduksjon. Å høre på to forskjellige utgaver av samme album rett etter hverandre er langt i fra kjedelig, spesielt når det er snakk om klassikere.

---------------------------------------------------

Daemonarchia er et finsk black metal band med en selvfinansiert EP ute. Dere kan høre hele EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.0 Comments: