søndag, juni 07, 2015

Metal Søndag 7. juni
Cornerstone startet som et sideprosjekt til Royal Hunt bassist Steen Mogensen, for å så bli hans fulltidsprosjekt når han forlot Royal Hunt. Bandet er i dag et melodiøst heavy metalband med elementer av AOR, men da det var et sideprosjekt, så var det ren AOR. Arrival er et av de albumene som fint ha kommet ut på slutten av 70-tallet eller en gang på 80-tallet. Det har den virkelig rene AOR sounden med melodiøse riff som ligger et sted mellom hard og soft rock. Keyboards er tydelige i lydlandskapet og alle låtene er fylt med masse sterke følelser. Vokalen er fremført av Doogie White, som er kjent fra en lang rekke med hard rock og heavy metalband på den melodiøse siden av sjangeren. Som nevnt, så er dette ganske ren AOR, så musikken er ikke spesielt metal sammenlignet med de senere albumene. De fleste låtene har en balladefølelse og låtene er bygget opp rundt catchy refrenger og synthriff.

Det er mer kommersiell 80-tallsinspirert rock enn faktisk metal på Arrival. Det er på hard rock siden av AOR, men det er få hint av den melodiøse heavy metalsounden som dukket opp på de senere albumene. Er du ute etter metal, så er det best å hoppe over Arrival, men er du ute etter skikkelig solid AOR, så er dette album du ikke vil gå glipp av. Det episke refrenger og 80-tallssynth for alle pengene.

------------------------------------------------

Anguish Sublime er et serbisk melodiøs death metal band med to demoer/EP-er ute. Dere kan høre den siste EP-en på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.
0 Comments: