søndag, mars 18, 2012

Metal Søndag 18 mars


Accept - Russian Roulette
Portrait, 1986

Når man tenker klassisk Accept, så tenker man simpel heavy metal med Udo sin skrikende vokal. De blir ofte sett på en metalversjon av AC/DC og ikke noe særlig mye mer enn det. Så i 1986 bestemte de seg for å lage et mer modent og dypere album som var mer enn bare catchy headbangingrytmer. Russian Roulette er fortsatt god gammel catchy Accept, men har den virkelig dypere og seriøse stemningen de suksessfullt gikk inn for. Man føler at det er mer enn bare headbanging og fyll bak disse låtene. Alle riff sitter støpt, og både vers og refrengene har så mye mer over seg enn på de tidligere albumene. Det er bare en låt som kvalifiserer som en ballade på hele albumet og den er metal som faen, så man føler ikke at man sitter og hører på corny 80-talls rock slik man ofte gjør med power ballader. Hele albumet er fylt opp med knalltøff heavy metal og noen låter som faller under tidlig power metal. Russian Roulette står som er perfekt eksempel på at seriøs og moden musikk ikke trenger å bety kjedelig. Musikken er virkelig catchy samtidig som at den gir skikkelig gåsehud. Det er med andre ord det perfekte Accept albumet.

Dette er et av de aller beste albumene Accept har gitt ut, noe som sier mye siden nesten alt de har gitt ut har klassikerstatus. Dette har alt man måtte ønske fra old school metal. Det er episk, catchy og følelsesladet heavy metal for alle pengene. En ekte metalklassiker hele veien.

---------------------------------------------

Xipe Totec Kalpul er et mexicansk black metalband med folkemusikkelementer som har gitt ut to demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Watch My Dying - Fényérzékeny

Kataklysm - Push the Venom

Origin - Finite

0 Comments: