søndag, august 08, 2010

Metal Søndag 8. august


Arch Enemy - Black Earth
Wrong Again Records, 1996

Melodiøs death metal har ofte har svært lite å med å gjøre med faktisk death metal og blir ofte avvist som ekstrem metal light for forbrukermassene som ikke har oppdaget skikkelig death metal enda. Mye dritt kommer fra denne sjangeren og er det noen irriterende trender innfor metal, så er det 90 % sjanse for at det er relatert til melodiøs death metal.
Derfor kan mange metalheads altfor fort avvise Arch Enemy. Tilsynelatende er de et stereotypisk melodiøst death metal band. De er fra Sverige og de er hovedsakelig populære bland de som bare hører på kommersiell metal og hard rock. Så det er lett å få et feil bilde av dem ut i fra det, for til tross av populariteten på det kommersielle markede er de et veldig solid band.
De er først og fremst kjent for å ha en kvinnelig vokalist, men på debutalbumet Black Earth er det en fyr som heter Johan Liiva. I likhet med de fleste melodiøse death metal vokalister, så har han en høyere pitch enn vanlige death metalvokalister.
Riffene er fylt med en god dose groove på enkelte låter som gjør at dette albumet er egnet for god gammeldags headbanging. Hvis man hører på melodiøs death metal av samme grunn som man hører på death metal er riffene en skuffelse. Men aksepterer man de for hva de er, så er dette et utrolig kult album å høre på.

Første steget med å virkelig nyte melodiøs death metal er å akseptere at det ikke er death metal. Overkommer man det steget oppdager man raskt at Arch Enemy er et veldig kult band. Dette albumet er en fin inngangsport til både resten av Arch Enemy sin diskografi og til resten av melodiøs death metalsjangeren. Gi dette albumet noen runder i spilleren og du vil forstå hva jeg mener.

-------------------------

Whorelord er et brutalt death metal band fra USA med tre demoer ute. Du kan høre låter fra dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Bastardator - Entrenched

Dimmu Borgir - Mourning Palace

Oxbow - The Last Good Time

0 Comments: