søndag, august 01, 2010

Metal Søndag 1. august


Fates Warning - Night on Bröcken
Metal Blade Records, 1984

Fates Warning er en av mer kjente veteranene innfor progressiv metal. Deres album fra 80- og 90-tallet er sett på som klassikere innenfor både prog og power metal.
Men i likhet med fleste andre band, så måtte de starte fra bunnen av før de kunne jobbe seg opp imot status som metalguder. Deres debutalbum Night on Bröcken er solid U.S. power metal, men har ikke like åpenlyse progelementer som oppfølgerne. En annen ting man også legger merke til er hvor mye de høres ut som blanding av Iron Maiden og Judas Priest.
Iron Maiden kommer kanskje tydeligst frem av de to nevnte bandene når man hører på helheten, men riffene er absolutt Judas Priest som faen på god del låter. Det betyr ikke de er uoriginale, bare at de har klart å fange opp det som gjør disse to bandene geniale og formet det til noe virkelig kult. For selv om det er britiske band som står bak mye av inspirasjonen, så er det ingen tvil om at er snakk om U.S. power metal her.

Har du lyst til å høre Fates Warning før de begynte å spille prog, så burde du sjekke ut dette albumet. Dette er dem på deres mest grunnlegende uten hint av hva de skulle bli til på senere album. Så selv om det ikke er dem på deres mest geniale og banebrytende, så er det veldig sjarmerende og solid på egen hånd.
Det er kanskje ikke det beste albumet å starte med siden det ikke representerer bandet, men liker du som meg å gå kronologisk gjennom bands diskografier, så er det en veldig fin start.

---------------------------

Alcoholator er et canadisk thrash band med en demo ut. Du kan høre hele demoen på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Subhuman - Nata Troia

Nocturnal Rites - Never Again

Gloomy Grim - Born In Fire

0 Comments: