søndag, juni 06, 2010

Metal Søndag 6. juni


Dream Theater - Awake
Atlantic, 1994

Dream Theater er et av de klassiske bandene man enten elsker eller hater. De er et perfekt eksempel på de mer tekniske sidene med prog metal og rock, og jeg elsker å bare forsvinne inn i de avanserte lydlandskapene de skaper. På den andre siden forstår jeg hvorfor de er hatet av så mange. Det er folk der ute som synes alt med litt mer avansert rytme og riffstrukturer er sjelløs instrumentalonani, og som ikke har den mentale kapasiteten til å høre mer enn to riff i slengen. Hvis du er typen som ikke liker Dream Theater fordi det ikke er heavy nok eller fordi ikke liker den softe vokalisten, så er du unnskyldt i motsetning til idiotene som klager på instrumentalonani.
Dream Theater er det erketypiske progressiv metalbandet. De er blant de mest kjente bandene i sjangeren og har inspirert hundrevis av kloner. På 80-tallet besto progressiv metal hovedsakelig av melodiøse heavy og power metalband med progressive låtstrukturer. Dream Theater var med på å videreføre sounden på 90-tallet til å virkelig bli en egen sjanger og Awake er et av de albumene som er selveste definisjonen på progressiv metal. Alt flyter perfekt og man blir oppslukt, og jeg føler at dette er hva Rush hadde spilt om de hadde holdt seg innfor sin tidlige progressive metal fremfor å eksperimentere med synth pop.

Liker du lange instrumentale paretier, verdsetter teknikk og mye melodi i din metal, så er Dream Theater det perfekte bandet for deg. Awake er progklassiker som var med på sette standarden for progressiv metal.

------------------------

Undead Devourment er et amerikansk grindcore band som har gitt ut to demoer. Du kan høre dem på deres Myspace.

Jeg så Slade på Glassheim denne fredagen. Slade er et av de klassiske britiske glam rock bandene fra 70-tallet. De spilte en ekstremt bra konsert og det er godt å se at alder ikke er noen hindring i å rocke hardt. Jeg føler det er verdt nevne her på Metal Søndag siden Slade var en inspirasjon til NWOBHM.
Dessuten var det et Thin Lizzy coverband under navnet Yellow Pearl som varmet opp for Slade, og det alene er metal nok.

Nå over til metal musikkvideoer.

Saxon - Beyond the Grave

Cauldron - Chained Up In Chains

White Wizzard - Over The Top
Fuck Yeah \m/

0 Comments: