søndag, april 18, 2010

Metal Søndag 18. april


Necrophobic - The Nocturnal Silence
Black Mark Production, 1993

Death metal og black metal i sine rene former like forskjellig som natt og dag, men allikevel går det fint an å blande dem sammen. Svenske Necrophobic er et perfekt eksempel på det.
Når man setter på dette albumet er det ingen tvil om at man hører på svensk 90-talls death metal. Riffene er virkelig tunge og brutale. Vokalen er en smule lysere og mer skrikende enn mer moderne death og dermed ikke så ulik black metalvokal, men det er ikke så uvanlig i old school death metal. Generelt er dette et death metal album.
Samtidig er det betydelig mer melodiøst uten at vi snakker om melodiøst death metal. Mange av riffene har de raske melodiene man ofte finner i black metal. Og i tillegg til at lyrikken handler om satanisme, så er vokalen som nevnt ikke ulik vokalen man finner i black metal. Så kan man ikke like godt kalle dette for black metal med death metalelementer?
Nå vil jeg og de fleste si at det er death metal med black metalelementer, men det er bare snakk om noen få riff fra å være det motsatte.

Uansett sjanger, så tror jeg de fleste metalheads kan være enig at dette er det drittøft album. Det er mørkt og brutalt samtidig som at det har gode melodier og rytmer man kan headbange til. Dette er et av de albumene som omtåker deg i et dypt mørke som føles riktig uansett hvilken undersjanger du måtte foretrekke. Det er dette som ekstrem metal handler om. Det er album som dette som virkelig gjør livet verdt å leve.

------------------------------------

Prematory er et belgisk thrash band som har gitt ut en demo. Du kan høre dem på deres Myspace.

Jeg tror de fleste av oss har fått med seg at Peter Steele (kjent fra Type O Negative og Carnivore) er død. Det får meg til tenke på hvordan mange store navne innfor metal kan dø når som helst. Vi tar det for gitt at de skal leve evig, og så plutselig er de bare borte. Alt for mange talentfulle musikere innfor metal og hard rock har død før sin tid. Du kan finne en liste over de døde her.

Nå over til metal musikkvideoer.

Grave Digger - Rebellion

Marduk - Accuser Opposer

Nuclear Assault - Stranded in Hell
Fanvideo.

0 Comments: