søndag, februar 28, 2010

Metal Søndag 28. februar


Hellhammer - Apocalyptic Raids
Noise Records, 1984

Hellhammer er et band en hver tilhenger av ekte black metal kjenner til. Deres ultraprimitive satanistiske speed metal banet vei for andre primitive satanistiske black metal band som Mayhem og Sarcófago. Senere skulle de utvikle seg til metalgudene Celtic Frost.
Dette er primitiv musikk på det styggeste. Dette er lyden av alkoholiserte sveitsere som hater alt og alle, som ikke har hørt annen musikk enn Venom, Motörhead og Black Sabbath, og så kom over noen instrumenter de bestemte seg for hamre løs på. Heldigvis var det noen i nærheten med en kassettspiller som tok opp dette bråket. Uten å vite om det hadde Hellhammer funnet opp moderne black metal og death doom lenge før disse sjangrene var etablert.

Hva mer er det å si? Dette er primitiv støy på sitt beste. Er du en fan av tidlig black metal og rå speed metal må du skaffe deg denne EP-en. Det kan koste deg noen hundrelapper å skaffe deg Apocalyptic Raids på vinyl, men det er verdt det. I 1990 kom den ut på CD under navnet Apocalyptic Raids 1990 A.D. med to bonusspor fra samlealbumet Death Metal. Begge utgavene er verd å skaffe seg. Liker du rå musikk kan du ikke unngå å tilbe Hellhammer.

-----------------------------------

Zombie Xtras er et britisk heavy metal band som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Du kan høre dem på deres Myspace.

I tillegg til et britisk heavy metal band har jeg endelig kommet over et kult norsk band som ikke har utgitt noe album eller fått platekontrakt enda. Strain of Sanity spiller tøff groove metal/post-thrash som faktisk er verdt å høre på. Jeg ser for meg at de kan virkelig bli noe i fremtiden og at de er jævlig bra live. Så sjekk ut deres Myspace hvis du er ute etter å støtte norsk metal.

Nå over til metal musikkvideoer.

Slayer - South Of Heaven

Kamelot - The Haunting

Grim Reaper - See You in Hell

0 Comments: