søndag, april 26, 2009

Metal Søndag 26. april


Sodom - Expurse of Sodomy
Steamhammer/SPV, 1987

Sodom er og blir guder innfor thrash og denne EP-en er et godt eksempel på hvorfor. Dette er ikke en fremføring av tekniske ferdigheter eller det mest brutal og tyngste for sin tid. Dette er ikke noe annet enn den rettfrem råe holdningen til Sodom. Dette er rettfrem fucking thrash og de prøver ikke å være noe annet enn det.
Man har den råe og grimme vokalen og bassen til Tom Angelripper, det raske og effektive gitarspillet til Blackfire og den alkoholiserte trommingen til Witchhunter (R.I.P.).
Mer trenger man ikke. Det akkurat den perfekte primitiviteten som vi alle elsker med Sodom.
Men uansett hvor bra denne EP-en er den egentlig ikke annet enn en oppvarming til albumet de gav ut samme året.Sodom - Persecution Mania
Steamhammer/SPV, 1987

Enten man snakker om klassisk 80-talls speed metal, teutonsk thrash, første bølge black metal eller old school death metal så kommer man ikke seg unna dette albumet. For her kan man virkelig snakke om speed og thrash med ondskap og råskap. Hvis du syntes det første albumet var tøft kommer du til å drite på deg når du hører dette.
Dette er det perfekte eksemplet på hvordan alt var bedre før. Sodom var kanskje ikke det mest kommersielt suksessfulle bandet, men alle som var dedikert til thrash viste om dem og tilba dem. Så det er utrolig når man hører på hva som liksom skal være metal i dag i følge de kommersielle plateselskapene og magasinene og høre den tottale mangelen på gode riff. Dagens såkalte metal band har ikke en dritt og stille opp med sammenlignet med Sodom. Her har man riff etter riff hele veien, og hvert eneste en av dem er drepende effektive.

Persecution Mania på CD har Expurse of Sodomy som bonusspor, så du slår to fluer en smekk når du kjøper Persecution Mania. Er du virkelig dedikert har du begge på vinyl.

-------------------------------

Wormtongue er et amerikansk enmanns black metal prosjekt som har gitt ut en demo og to selvfinansierte EP-er. Er du ute etter en mørk og atmosfærisk aften burde du sjekke ut denne fyrens Myspace.

På onsdag var jeg på kino og så norgespremieren av Flight 666. Som en del av dere kanskje vet så har Bruce Dickinson pilotsertifikat, så i 2008 tok de bygget litt om på en Boeing 757 og Bruce fløy bandet med alt utstyr og roadcrew på verdensturne.
Flight 666 er en dokumentar om denne turnen og den var en jævlig kul å se på storskjermen. Man fikk et godt inntrykk av bandet som musikere som virkelig er dedikert til musikken de spiller og ikke en gjeng med utbrente fossiler som surret rundt. Det var så godt som ingen Spinal Tapp øyeblikk, men allikevel underholdene. Og man fikk se fansen på nært hold i India, Japan, Australia, Mexico, Brazil og Chile. Iron Maiden betyr mye for mange til det punktet at det er en religion for dem. Det var fantastisk å se den energien de utstrålte.
Og man fikk selvsagt se bandet spille live i de landene de besøkte.
Jeg kommer garantert til å kjøpe denne når den kommer ut på DVD den 25. mai.Nå over til metal musikkvideoer.

Outworld - Warcry

Centaurus-A - The Praying Mantis

Persuader - Sanity Soiled

0 Comments: