søndag, mars 15, 2009

Metal Søndag 15. mars


Alice in Chains - Dirt
Columbia, 1992

Som jeg skrev om det første albumet deres er Alice in Chains et heavy metal band som blir plassert i grunge rocksjangeren. Det er hint av alternativ 90-talls rock og de er fra Seattle, så de faller under grunge. Men riffene er absolutt metal og ser man bort fra grungestemplet hører dette albumet hjemme i platehylla til en hver metalhead.
Alice in Chains kan faktisk spille instrumentene sine lage skikkelige riff og gitarsoloer, noe som plasserer dem hakket over de fleste andre grungeband. Det eneste negative er at det ikke er nok gitarsoloer på dette albumet. Det er tonnevis av solide Black Sabbath riff som går inn i doom metal territoriet fylt med 90-tallets håpløshet og depresjon.
Sammen med vokalen til Layne Staley (R.I.P. 1967 - 2002) er dette albumet perfekt å høre på mens du dør av en overdose eller rett før du blåse hodet av deg selv med ei hagle. Dette er et av de få albumene som får apati og depresjon til å føles godt.

Likte du det forrige albumet burde du også skaffe deg Dirt. Det er en av de få kommersielle albumene fra 90-tallet som virkelig er verd å høre på.

---------------------

Cold Winter Sun er et britisk okkult thrash band med hint av mørk doom. De har gitt ut en demo og du kan høre noen låter fra den på deres Myspace.

Sjekk ut JudasPriestworld.com. det er veldig kul Judas Priest fanside fylt med masse sjeldne bilder, videoer og annet kult.

Nå over til metal musikkvideoer.

Nitro - Freight Train
Dette er den virkelige grunnen til at puddelrocken døde på 90-tallet. Dette er selveste punktet der folk sa ’fuck it’ og rømte over til grunge i et håp om å aldri måtte se/høre noe slikt igjen.

Usurper - Metal Lust

Aria - Kolizey (Colisseum)

1 Comment:

Hume's Razor said...

Denne er definitivt på min topp-5-liste. Hypnotisk :D