søndag, september 14, 2008

Metal Søndag 14. september


Black Sabbath - Sabotage
Warner Bros., 1975

Sabotage er det siste gode Black Sabbath albumet med Ozzy på vokal. Oppfølgerne etter dette albumet er for det mest ikke særlig metal og mer dårlig forsøk på prog inspirert hard rock. Heldigvis gikk de tilbake til å spille metal da de fikk Dio på vokal.
Sabotage åpner med Hole in the Sky som har virkelige solide tunge Sabbath riff. Man bare vet at resten av albumet kommer til å være bra i det man hører det. Og i det Symptom of the Universe starter vet du at du hadde rett.
Symptom of the Universe er en av de raskere låtene med Ozzy på vokal. Riffene er absolutt geniale og det er umulig å ikke bli revet med av dem. Den har en mer rolig og jazzinspirert avslutning som kanskje ikke er den beste avslutningen for en så solid headbanger låt, men de får det til fungere.
Megalomania er mer rolig og atmosfærisk før den går over til heavy som faen metal. Det er vanskelig for meg og sett ord på hvorfor dette er en så bra låt, annet enn at dette er definisjonen på god metal (mørk atmosfære og solide tunge riff). Dette må være et av de tidligste eksemplene på psychedelic stoner doom.
Thrill of It All er en mer variert lår med mange forskjellige riff og humørstemninger. Den er et godt eksempel på tidlig progressiv metal gjort riktig. Den er kanskje ikke den tyngste låten på albumet, men er absolutt tung nok i på de rette stedene.
Supertzar er en instrumental låt med et kor i bakgrunnen. Den har en mørk og mytisk atmosfære og kunne i min mening vært mye lengre.
Am I Going Insane (Radio) er en rar låt som høres ut som bisarr 60-talls låt, bare med Ozzy på vokal. Noen kan synes det er en rar låt å ha på et metal album, men den fungerer på grunn av sin særhet.
Albumet går tilbake til mer klassisk Black Sabbath med The Writ. Det hele har en ting og solid stoner stemning, og du bare vet at de røyka sterkere saker enn tobakk både når de skrev og spilte den inn.

Er du ute etter tidlig stoner metal er dette albumet absolutt som skreddersydd for deg. Er du ute etter tidlig progressiv metal er dette også albumet for deg. Er du bare ute etter god hard og tung metal er dette absolutt albumet for deg.

-----------------------------------------

Maegashira er et amerikansk sludge doom band med to demoer ute. Liker du din metal skitten og tung anbefaler jeg deg å sjekke ut deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Thorazine - Death Dies

Dark Quarterer - Red Hot Gloves
Hva er det med Italia som gjorde at de hadde de beste doom bandene?

Battle Ram - Medieval Steel
Samme spørsmålet kan man stille alle de ekte metal bandene som oppstått der nede i de siste årene.

0 Comments: