søndag, juni 15, 2008

Metal Søndag 15. juni


Bruce Dickinson - The Chemical Wedding
Air Raid Records, 1998

Bruce Dickinson er mest kjent som vokalist for Iron Maiden, men det er ikke akkurat noen hemmelighet at han har en solokarriere. Han startet med soloalbumene i 1990 og de for det meste kjedelig og ikke noe spesielt bra hard rock. Utover 90-tallet kom han på at han var heavy metal vokalist og begynte å gi ut gode metal album i stedet, og et av de albumene var The Chemical Wedding.
Musikken er et sted mellom sakte til midttempo heavy metal med en veldig tung produksjon. Det hele har en veldig moderne følelse over seg samtidig som at det er ingen tvil at det er god gammeldags stemningsfylt heavy metal. Og når jeg sier stemningsfylt så mener jeg at dette er et album som er garantert til å gi deg gåsehud med en gang du begynner å virkelig sette deg inn i musikken. Hvert eneste gitar og bass riff og hvert eneste trommeslag treffer deg rett i sjelen.
Så er det selvsagt vokalen. Med tanke på at så godt som alle som gidder å lese dette har hørt på Iron Maiden og vet hvordan Bruce Dickinson høres ut er det ikke noe poeng å beskrive noe som helst. Som dere sikkert forstår er vokalen hans absolutt en god grunn til å kjøpe dette albumet. Om du ikke er en så stor fan av vokalen hans burde de gode riffene være god nok grunn.

De blytunge riffene og den blytunge produksjonen sammen med middtempo riffene gjør at dette er en ganske så annerledes musikkopplevelse enn det man forventer fra Iron Maiden. Dette gjør at The Chemical Wedding kan være vanskelig å sette seg inn i på første gjennomlytting, og med tanke på at det hele varer nesten en hel time kan det bli kjedelig. Men når man virkelig setter seg inn i dette albumet så kjenner man det gjennom hele kroppen.
Dette er absolutt en av 90-tallets store metal klassikere. Det er et stemningsfylt album som kanskje passer best å høre på om høsten, men nå som jeg hører på det mens jeg skriver kjenner jeg at høsten har kommet tidlig i år.

-------------------------------------

Born of Witch er et amerikansk black metal prosjekt. Det er blitt gitt ut en demo og du kan høre den på bandets Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Black Sabbath - Danger Zone
Takk Voggis for denne videoen.

Catamenia - Kuolon Tanssi
Fan video.

Slauter Xstroyes - Winter Kill
Enda en fan video.

0 Comments: