søndag, mars 23, 2008

Metal Søndag 23. mars


Down - III - Over the Under
ILG/Warner Music Group, 2007

De av dere som faktisk gidder å lese Metal Søndag husker kanskje at jeg skrev om de to første Down albumene i en og samme utgave. Og noen av dere husker kanskje også at jeg nevnte at det kom til å bli en oppfølger.
Her er den. Den kom ut i september i fjor og det var omtrent da jeg kjøpte den, og alt jeg kan si er at den er en verdig oppfølger. Har du hørt de to første Down albumene vet du hva du kan forvente og det er alkoholisert tung og groovy sørstats metal. Dette albumet har alt det fans av groovy doom, sludge og stoner metal kan ønske seg.
Den groovy bluesinspirerte riffingen er på plass og samme er den aggressive og melankolske vokalen til Phil Anselmo. Det er ikke sekunds tvil at det Down man hører på, men samtidig er det friskt og nytt nok til dette albumet rettferdiggjør sin egen eksistens.

Fra det øyeblikket man setter på dette albumet kjenner man håpløsheten og desperasjonen fra underklassen i USAs sørstater. Pessimisme er stikkordet i mye av lyrikken.
Albumene til Down gir deg følelsen av Louisiana på sitt styggeste og laveste, og dette albumet ble laget etter alle de gamle sårene som åpnet seg på nytt i New Orleans under orkanen Katrina. Mye av depresjonen også fra drapet på Dimebag Darrell som var en nær venn av mange i bandet.
Likte du de to første Down albumene er sjansene store for at du også kommer til å like dette.

------------------------------

Severed Crotch er et teknisk death metal band fra Island som har gitt ut to demoer. Du kan høre dem på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Soundgarden - Black Hole Sun

Dio - Rainbow in the Dark

XXX Maniak - Tuan Tran: Murderer/Rapist?

0 Comments: