søndag, juni 17, 2007

Metal Søndag 17. juni


Down - Nola
Elektra, 1995

Det er noe spesielt med sørstatene i USA. Det er mange dype sår fra tidligere tider som aldri kommer til å gro og de sliter med fattigdom og andre seriøse problemer. Livet er ofte håpløst og noen ganger virker det som om alkohol og dop er det eneste man har i livet. Når man tenker på all den smerten som har vært og fremdeles er der nede begynner man å forstå hvorfor dette er bluesens fødested.
Down er et band som reflekterer denne følelsen gjennom tung og groovy metal. Down er på mange måter en såkalt super gruppe med bandmedlemmer fra kjente metal band som Pantera, Eyehategod, Corrosion of Conformity og Crowbar (alle band jeg kommer til å skrive om i fremtidige utgaver av Metal Søndag).

Down er en mix av metal, hardcore og sørstatsrock. De er ganske groovy til tider, noe som får mange metalheads til rynke litt på nesen siden metal handler om riff, ikke groove, men jeg garanterer at det ikke mangler på riff, og det de måtte mangle i riff tar de igjen med tyngde og atmosfære.
Down er på oppskriften på solid sludge metal og er derfor en god introduksjon til sjangeren. For de som ikke vet hva sludge metal er så tenk på stoner, bare mye tyngre, skitnere, styggere og med et hint av hardcore. Dette albumet har til tider en ganske solid 70-talls atmosfære, men følelsen av New Orleans står enda sterkere.

Dette albumet er virkelig en av de store klassikerne innenfor amerikansk metal.




Down - Down II: A Bustle in Your Hedgerow
Elektra, 2002

Noe som leder oss til oppfølgeren Down II som kom ut 7 år senere. For å skape den riktige stemningen bodde bandet på en låve i sør Louisiana der de også spilte inn albumet.
Down II er selvsagt i samme retning som Nola, men de har forskjellige stemninger i min mening. Dette albumet har en mer rock og blues følelse, mens Nola var mer skikkelig metal med hardcore elementer. De fleste vil si at Nola er det beste albumet og jeg vet ikke om jeg er enige med dem. Down II er et veldig solid album på egen hånd bare man ikke forventer at det skal høres akkurat ut som det første albumet. Men groove elementene er selvsagt der fremdeles.

Jeg anbefaler begge albumene på det sterkeste, men er du en kjip faen som bare har tenkt å kjøpe en av dem så anbefaler jeg Nola.
Et tredje Down album er planlagt og kommer nesten garantert ut i nærmere fremtid.

-----------------------

Creative Waste er et grindcore band fra Saudi-Arabia. De har gitt ut en demo så langt og du kan høre låter fra den på deres Myspace.

Nå over til metal musikkvideoer.

Hellhammer - Buried and Forgotten
Det er dette som er ekte old school black metal!

Mercyful Fate - The Night
Dette er også ekte old school black metal!

Twisted Sister - Leader of the Pack
Dette er ikke old school black metal, men det er fortsatt ekte metal!

Cyclone Temple - Words Are Just Words

Jag Panzer - Take To The Sky

Fuck... I'm Dead - Twist of Death

0 Comments: