søndag, januar 14, 2007

Metal Søndag 14. januar


Sodom - In the Sign of Evil
Steamhammer/SPV, 1984

Sodom (dannet 1982) er ikke bare guder innfor thrash og speed metal, men også et av de første death metal bandene og en viktig del av den første bølgen av black metal. De er med andre ord pionerer innfor alt av ekstrem metal og Tysklands viktigste band (hvis vi ser bort i fra noen power metal band).
Enten du digger black, thrash og/eller death metal har du Sodom å takke for å være en viktig inspirasjon til mange av dine favorittband innfor disse sjangrene.

Denne Ep-en er en solid blanding av første bølge black metal og solid tysker thrash. De onde riffene og den råe produksjonen gir et klart inntrykk av begge sjangrene. Dette er et perfekt eksempel på hvor utrolig langt man kan komme med noen primitive riff.
Alle låtene her er klassikere og det er ikke en eneste svakhet å finne. Lyrikken har litt ødelagt grammatikk siden engelsk ikke er Sodom sin sterke side, men det har sin sjarm.
Dette er på alle måter en viktig klassiker, noe som fører oss videre til Sodom sitt første album.




Sodom - Obsessed By Cruelty
Steamhammer/SPV, 1986

Obsessed By Cruelty er en solid oppfølger til In the Sign of Evil, men grunnen til at jeg tar disse to platene på en og samme søndag er fordi alle utgaver av Obsessed By Cruelty etter 1988 følger In the Sign of Evil med.
Med andre ord, kjøper du en av dem følger den andre automatisk med på samme CD.

Når vi kommer til Obsessed By Cruelty har mye av black metal elementene forsvunnet og en blanding av reindyrka tysker thrash og old school death metal har tatt over. Sistesporet Witchhammer er riktignok black metal, men ellers er de fleste låtene rett frem thrash eller death metal. Det er uansett tøft som faen.
Produksjonen er rå og skitten, og er dermed med på å gi dette albumet en ond old school stemning.

Bryr du deg om ekstrem metal er disse to platene obligatorisk og siden du får dem begge på en og samme CD-plate slår du to fluer i en smekk.

---------------------

Er du stor nok nerd til å høre på metal er du en stor nok nerd til å vite hva D&D er for noe. I så fall burde du lese den hysteriske Steve’s Guide to Making a Really Sweet D&D Character av Steve "Malak" Sumner.

Over til metal musikkvideoer.

Windir - Heidra

Accept - Midnight Mover

Ministry - Thieves

Kaledon - New Kingdom
Kristen power metal er nesten like tøft som vanlig power metal.

Hate Eternal - I, Monarch

Twisted Sister - Destroyer
Jeg ønsker å takke Voggis for å finne denne videoen for meg.

1 Comment:

Voggis said...

Accept er digg...men videoen til Midnight Mover er ingen høydare akkurat, men svimmel blir man :)

Har forresten akkurat lagt ut et opptak med Artch hentet fra NRK ca 1989 hvor de fremfører Another return to church hill. http://www.youtube.com/watch?v=LpeigpZ5eMg