onsdag, januar 03, 2007

Mer organtyveri


Hva er det med organtyveri egentlig? Hvorfor i hule heite klarer vi ikke å få påvist at det faktiskt skjer organtyveri? For selv om det ofte spekuleres i det så er bevisene aldri til stede, bare muligens og kan hende, men ikke beviser. For meg så virker det som om det er en moderne variant av god gammeldags kannibalisme-angst som ligger og skremmer oss, og vi liker så utrolig godt å bli skremt. For det er ofte ikke nok å bare spekulere i at det har blitt stjålet organer på simplest mulig måte, organene skal aller helst brukes i grusomme sataniske sermonier, da blir vi skremt da!

For å være helt ærlig så er dette med organtyveri en av de tingene som jeg tror har skjedd eller i det minste vil komme til å skje en gang i fremtiden rett og slett for at det er mulig. Det jeg legger merke til er at media vil at det skal skje snarest mulig, på en mest mulig grotesk måte og så ofte som mulig. Da kan vi alle være redde organtyvene i fellesskap, og det er noe vi innerst inne liker.

- Det er så langt ingen klare bevis i saken. Vi har funnet flere hodeskaller der torsoen mangler, men dette kan ha en naturlig forklaring, sier Saumitra Yadav til nyhetsbyrået AFP.
Nei har du sett, så det kan være ville dyr som har spist på skrottene etter at noen har drept ungene? Hmmm, en vel så sannsynlig teori med en gang jo, hvorfor spanderer VG bare ett lite avsnitt på denne minst like realistiske ideen? Og hva mener de med at flere av ofrene er jenter? Jeg har sittet og tenkt litt på det, men jeg gidder ikke prøve mer på å finne noen mening med den setningen.

Organ theft i Wikipedia
Jeg har nevnt organtyveri før.

Oppdatering: Luringene i VG ignorerer galant at det faktisk er samme mann som er anklaget i den 4 dager eldre artikkelen, hvor det bl.a. står at anklagen er på voldtekt. Dette må da være ett klart eksempel på latmanns-journalistikk; Bare oversett sånn halvhjertet noen greier i fra engelsk og legg til noe meningsløst babbel selv og drit i fakta. Og til slutt kan du drite i at anklagene om organtyveri kan være ett resultat av massehysteri fordi det skjedde i India og det er sånn passe langt borte og ingen kommer til å sjekke ut dette om en måned, når fakta endelig er på bordet.

Nyttårsforsettet har nå blitt utvidet til at jeg IKKE skal kjøpe VG mer i 2007.

0 Comments: