søndag, desember 31, 2006

Metal Søndag 31. desember



Immortal - Diabolical Fullmoon Mysticism
Osmose Productions, 1992

Immortal er et av de meste kjente black metal bandene her i verden og har virkelig gjort sitt for å sette Norge på kartet. Ikke bare på grunn av deres geniale black metal, men på grunn av deres tåpelige bandbilder der de poserer i liksminke i et desperat forsøk på å se grimme og skumle ut.
Men det er selvsagt musikken som er hovedfokuset her.

Immortal er kjent for skikkelig black metal med iskalde melodier og skikkelig black metal vokal, og dette albumet er ingen unntak. Trommingen her er også veldig god. Riffene her er midttempo og ikke så tekniske som senere album. Produksjonen er også råere enn senere album.
Diabolical Fullmoon Mysticism er skikkelig mørkt og kaldt med et klart løfte om en ny satanistisk tidsalder der alt liv er fortapt. Det er klart og tydelig at denne verden venter en grim skjebne. Immortal hadde enda ikke laget sin egen mytologi som de er kjent for på de senere albumene, så det en del rettfrem satanisme her.

Til tross av at Immortal er et av tidenes mest kjente black metal band er dette en oversett klassiker. Det kommer av at deres kommersielle gjennombrudd er takket være de senere albumene, og dermed har dette albumet kommet i skyggen.
I tillegg til å være et bra album er dette også en historisk viktig utgivelse på lik linje med de andre norske black metal albumene fra tidlig 90-tallet. Det er utgivelser som dette som takker farvel til den første bølgen av black metal fra 80-tallet og legger grunnlaget for den andre bølgen som vi er så vandt med i dag.

--------------------------

Jeg har kommet over et ganske så fælt, men underholdene elektronisk metal band som heter Xe-NONE. De kombinerer fæl danse techno med metal og du kan høre deres grusomheter på deres Myspace. Dette er selvtortur på sitt beste.
Du kan også laste ned EP-en deres fra Internettsiden deres.

Her er noen metal musikkvideoer som vanlig.

Stalaggh - Projekt Terror video

Zyklon - Psyklon Aeon

Emperor - Curse You All Men

Einherjer - Ironbound

Enslaved - Ascension

Meshuggah (Fredrik) + Morgan Incredible Medley

0 Comments: