søndag, oktober 29, 2006

Metal Søndag 29. oktober


Manowar - Kings of Metal
Atlantic, 1988

Manowar er et av de bandene som står bak mange av klisjeene i heavy og power metal. De er også et band som blir hatet av en del idioter på grunn av deres image.
Manowar sitt image er at de er verdens beste band og det eneste ekte metal bandet. Jeg kunne ha laget en lang liste over band som både er bedre og mer metal enn Manowar, men jeg går ikke rundt og hater dem av den grunn. Hvis du skal hate et band så skal du gjøre det på grunn av at du ikke liker musikken, ikke på grunn av deres image, holdninger eller teite fans.
Nok snakk om bandet, nå går vi over til albumet

Dette er for mange det ultimate Manowar album, men personlig synes jeg at de har gitt ut bedre. Dette albumet består stort sett av kvalitetsmetal nesten hele veien, men har en låt som nesten ødelegger for hele albumet og den heter Pleasure Slave. Hvis det er noen definisjon på direkte dårlig metal så må det være Pleasure Slave.
Men la oss heller konsentrere på det positive og på hvorfor dette albumet er en klassiker.
Kings of Metal består stort sett av solid metal hele veien. Solide riff og fantastisk vokal som veldig bra gjennomført. Det er ingen grunn til å klage på supersolid metal som Wheels of Fire, Kings of Metal, Hail and Kill og Blood of the Kings.
Ellers er det verd å nevne at dette albumet har to av metalsjangerens beste ballader. Heart of Steel er perfekt oppsummering av hva de fleste (ekte) metalheads ofte føler. The Crown and the Ring (Lament of the Kings) er episk som bare faen.
Ellers er det jo Kingdom Come som er en ganske grei låt, men ikke så kul sammenlignet med de beste låtene på dette albumet. The Warriors Prayer er bare en opplest introduksjon til Blood of the Kings, men ganske kul.
Ellers er det jo Sting of the Bumblebee som er en cover av Flight of the Bumblebee komponert av den russiske komponisten Nikolai Rimsky-Korsakov. Den spilles på bass, noe som er veldig imponerende.

Dette er en solid klassiker som gir deg hår på brystet og større testikler. I tillegg til å være tøff som faen er dette et morsomt album som passer veldig fint til fyll og fest.
Liker du solid metal er det bare å skaffe seg dette album. Metalgudene krever at du gjør det!

----------

Nå snakker Manowar en del om ”Brothers of True Metal” og sånt tull, men noe sånt eksisterer ikke. Metalheads verden rundt er ikke venner med hverandre og de har aldri vært det, og kommer aldri til å bli det heller. Metal scenen er ikke noe samlingssted for folk som liker musikk med vrengt gitar der vi lever i fred og harmoni. Hvis du forventer at andre metalheads skal være dine venner bare fordi de hører på metal tar du grovt feil. Tror du at de liker eller i det hele tatt aksepterer den type metal du foretrekker eller dine favorittband tar du enda mer feil.
Metal består av individer og vi hater hverandre, men vi hater deg mer enn noe annet.

Nå over til metal musikkvideoer.

Death - Crystal Mountain

Black Sabbath - War Pigs
En av tidenes beste musikkvideoer.

Morbid Angel - Rapture

Pig Destroyer - Piss Angel

Bolt Thrower - Inside the Wire

Trivium - Pull Harder On The Strings Of Your Martyr
HAHAHAHA!

Siden det nesten er Halloween er det bare naturlig med litt Halloween relatert metal.
(når man hører på metal er hver dag Halloween)

Devin Townsend - Vampira

0 Comments: