tirsdag, februar 21, 2006

Sett Jesus?


Her er en kar som byr på 500 dollar hvis noen kan komme med (rimelige) bevis for at Jesus har eksistert. Det virker jo latterlig enkelt, ikke sant? Det som er problemet er at Jesus tilsynelatende ikke blir nevnt av kilder utenfor bibelen. På den tiden da Jesus levde så var der flere historikere som skrev om hva som foregikk i området rundt der hvor Jesus sies å ha operert. Så hvorfor tok de seg ikke bryet med å nevne Jesus? Er historiene om Jesus ikke sanne? Jesus hadde også en sjanse til å bli historisk da han ble korsfestet, han kunne jo da ha blitt loggført i de romerske protokoller, men nei. Det har gjennom historien blitt hevdet at det finnes i bøtter og spann med beviser, men hvor er de? Det finnes faktisk en del kildehenvisninger, men når en ser nærmere etter i disse kildene så imponerer de ikke lenger.

Bloggen har hatt utfordringen postet siden tredje februar og de har ikke måttet gi fra seg pengene ennå.

De siste årene har ideen om at Jesus bare er en myte som ALDRI har eksistert økt i omfang, og for hver dag som går hvor ingen klarer å nagle myten så øker grunnen til å tro at Jesus kanskje ikke var en historisk person likevel.

Likefullt så kan en daglig høre koselige historier om kristne som har ett personlig forhold til Jesus, som foreksempel denne karen. Kanskje han kan bruke all fritiden sin til å komme opp med rasjonelle bevis for at Jesus var en historisk person?

0 Comments: