søndag, juni 02, 2024

Metal Søndag 2, juni


Hva som var Australias første metalband er noe man kan lure på. Enten er det Ash eller så er det Buffalo, begge dannet i 1968. Buffalo startet riktignok som Head og skiftet ikke navn til Buffalo før 1971, men av de to nevnte bandene, så var det bare Buffalo som gav ut noe album og er husket i dag. Buffalo er husket for den tidlige metalklassikeren Volcanic Rock fra 1973, som er en av de tidligste albumene som kan beskrives som stoner metal flere tiår før sjangeren eksisterte som et konsept. Men før det absolutt fantastiske albumet, så gav de ut Dead Forever... i 1972. Ikke et langt så klassisk album, men uansett et solid stykke med tidlig 70-talls hard rock. Ikke så metallisk som oppfølgeren og mer tung psykedelisk rock med en dose blues i riffene. Ganske så likt hvordan Uriah Heep hørtes ut rundt den tiden, men det er ingen tvil om at også Black Sabbath er en viktig inspirasjon. Dead Forever... er absolutt et produkt av sin tid og fanger opp den musikalske magien tidlig tung musikk hadde.

Man kan høre hint av tidlig metal, men som nevnt er det først på oppfølgeren at de virkelig skrur på tyngde og de rette riffene. Det betyr ikke at man burde hoppe rett til Volcanic Rock selv om det er den store metalklassikeren. Dead Forever... har alt det man måtte ønske fra tyngre psykedelisk rock og er tvers igjennom et veldig bra album som har mye kult som foregår i instrumentene. Det er kanskje ikke en klassiker, men det er uansett et jævlig bra album og har sin plass i musikkhistorien, og det er mer enn god nok grunn til å høre på det.

----------------------------------------------------------------------------

Haste er et australsk thrashband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Brad Raub, som var bassist i Eternal Champion og Sumerlands døde den 29. mai i en alder av bare 36 år gammel. Et stort tap siden de to bandene er skikkelig kule.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: