søndag, juni 16, 2024

Metal Søndag 16. juni


W.A.S.P. var kongene av sleaze rock på 80-tallet. De var i stor grad puddelrock selv om de var musikalsk godt plassert på heavy metalsiden av sjangeren. Så det var noe spesielt da de gav ut The Headless Children i 1989. Et album som er 100% heavy metal med nesten ingen hint av den sleazy party rocken de var kjent for, og med langt mer seriøs lyrikk og stemning. Ikke at de forrige albumene var direkte useriøse. Det ligger sterke følelser bak de gamle låtene deres og de er klassikere alle sammen, men The Headless Children er hvor W.A.S.P. viste at de var så mye mer enn puddelrock. Dette er et album som treffer hardt både når det kommer til musikk og lyrikk, langt mer politisk og med en virkelig gripende følelse bak musikken. Den litt hese ropende vokalen til Blackie Lawless har alltid vært en viktig del av sounden til W.A.S.P. og og måten stemmen hans ligger over lydlandskapet på The Headless Children er direkte magisk. Deres cover av The Real Me av The Who overgår originalen i min mening siden stemmen til Blackie Lawless er som skapt for den låta. Hans stemme sammen med noe av de beste riffene bandet noen gang har spilt gjør dette til et av de beste heavy metalalbumene fra 80-tallet.

De forrige albumene er noen av mine absolutt favorittalbum, men det er ingen tvil om The Headless Children er W.A.S.P. opphøyet til nye nivåer. Det nærmeste til noen svakheter er at de kunne ha valgt en av de mer eksplosive låtene til å åpne albumet med, eller er alt genialt. Det er ingen tvil om at The Headless Children er en klassiker.

-------------------------------------------------------------------------

Oblivium Regnum er et tsjekkisk melodiøs death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandzone.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: