søndag, april 14, 2024

Metal Søndag 14. april


Er det et svensk death metal band som er assosiert med kvalitet, så er det Vomitory. Dannet i 1989, så skulle det gå noen år før de endelig fikk utgitt noen album, men i 1996, så slapp de endelig ut old school mesterverket Raped in Their Own Blood. 40 minutter med rett frem death metal fylt med brutalitet og ondskapsfull energi som aldri stopper opp eller viser nåde. Dette er låter som tydelig ble skrevet i perioden bandet ble dannet i at dette albumet høres ut som noe som kunne ha kommet ut en del år tidligere enn da det kom ut. Men det er selvsagt ikke en negativ ting siden rett frem god gammeldags death metal er noe av det beste som finnes her i verden. Raped in Their Own Blood er et av de albumene man bruke som en definisjon på hva skikkelig death metal høres ut som. Fra growlingen til den brutale gitartonen, så er dette musikk som oser av den rene svenske death metalsounden.

Raped in Their Own Blood er et albumene som ikke trenger noen lang anmeldelse. Jeg kunne gått i mer detaljer og snakket om at det er lite bruk av gitarsoloer eller bruken av sakte tempo her og der. Men dette er at album som rett og slett bare trenger en kort og grei beskrivelse, og det er at Raped in Their Own Blood er et klassisk eksempel på skikkelig death metal gjort riktig. De senere albumene til Vomitory er mer ikoniske og tightere spilt, men dette debutalbum er absolutt et bra sted å starte med dem.

---------------------------------------------------------------------------

Restrictor Plate er et amerikansk slam death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: