søndag, februar 25, 2024

Metal Søndag 25. februar

Omvina, 2006

Det første Trollfest albumet var en veldig rølpete og underholdene tolkning av idéene Finntroll hadde banet veien for. Ikke en direkte parodi av dem, men heller en mer alkoholisert tolkning. Sounden de skapte på debuten var allerede unik, men det er på oppfølgeren, Brakebein fra 2006, hvor Trollfest virkelig definerte hvordan de skulle høres ut fremover. Gitartonen er fortsatt rå, riffene bråkende og forankret i black metal, akustiske folkeinstrumenter blir misbrukt og Trollmannens hese og skrikende vokal er på plass. Så den trolske sounden er der, men Brakebein er hvor det hintet av balkansk folkemusikk skulle dukke opp og bli en del av det sære og kaotiske lydbildet deres. Det er ingenting i musikkens verden man kan egentlig sammenligne dette med.

Brakebein er et konseptalbum som ikke bare er fortalt gjennom lyrikken, men også i form av en tegneserie som er i bookleten som kommer med CD-en. Brakebein får alle trollene i skogen til å gå ut å lete etter det legendariske øl. De stjeler et piratskip og seiler ut på åpen sjø, hvor de kommer over Thor Heyerdahl, kjemper en sjøorm og utforsker noen øyer. De går lei og returnerer til skogen bare for å finne ut at det legendariske øl var der hele tiden og gir Brakebein deng for ha dratt dem ut på et poengløst eventyr. Alt fortalt på trollspråk så klart, som er en miks av norsk og tysk. Få album, uansett sjanger, kan beskrives så catchy og underholdende som Brakebein. Det er idiotisk musikk, men på den beste måten noe kan være idiotisk. En absolutt klassiker når det kommer til festmusikk for troll.

-----------------------------------------------------------------------------

Vehement er et paraguayansk death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Vitalij Kuprij, som spilte keyboard i en hel rekke melodiøse og progressive metalband som Artension, Ring of Fire og Trans-Siberian Orchestra døde den 20. januar i en alder av 49 år. Hans død er et tap av en dyktig musiker og komponist.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: