søndag, februar 18, 2024

Metal Søndag 18. februar


The Infernal Gospels of Primitive Devil Worship er det tredje og siste albumet av Hønefoss bandet Beastcraft. De var allerede splittet opp i 2013, fire år før dette albumet kom ut. Hovedårsak var nok at Trondr Nefas døde i 2012. Låtene er hentet fra opptak fra mellom 2005 til 2009. The Infernal Gospels of Primitive Devil Worship er en hyllest til Trondr Nefas og den satanistiske magien han fikk til gjennom Beastcraft og er rekke andre band og prosjekter. Har du hørt de to første albumene av Beastcraft, så vet du godt hva du har i vente. Rett frem rå og grim black metal med et fokus på god gammeldags satanisme, ondskap og blasfemi. De gjorde ikke akkurat noe nytt på de to første albumene og det er heller ingenting originalt på dette albumet. Men det gjør absolutt ingen verdens ting siden de gjør det så riktig her. Den hese skrikende vokalen og den råe og iskalde gitartonen er jo det som fungerer, og med de raske riffene sammen med blast beats, så er jo dette alt det som gjør norsk black metal så fantastisk. Fra lynraske angrep på øregangene til knalltøffe midttempo låter som har den rette bekmørke atmosfæren, så er dette musikk som oser av liksminke, nagler og bandbilder tatt ute i skogen om natten.

The Infernal Gospels of Primitive Devil Worship er ikke bare en CD med albumet, men kommer også med en DVD fylt med liveopptak og to intervjuer. Trondr Nefas og vokalist Sorath Northgrove er tydelig de typene som tar norsk black metal seriøst og ønsker å skape musikk som virkelig høres ondskapsfullt ut, og det er noe de har fått til på alle de tre Beastcraft albumene. Beastcraft gikk kanskje ikke ned i historien som et av de store ikoniske norske black metalbandene, men er du ute etter ren satanisme i musikkform, så er dette og de to forrige albumene noe du kan sette på og få den dosen av skitten og ekte black metal.

----------------------------------------------------------------------------------

Bloodgod er et nederlandsk death metalband som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: