søndag, november 19, 2023

Metal Søndag 19. november


Da svensk melodiøs death metal begynte å ta av på 90-tallet, så tok det ikke lang tid før den sounden nådde USA og begynte å inspirere amerikanske band. Det var mest i metalcorescenen svenske band som Dark Tranquillity og At the Gates hadde deres innflytelse på og var med på å forme den sjangeren. Men det var også amerikanske band som rett og slett gikk inn for melodiøs death metal akkurat som deres svenske helter. From the Depths fra Ohio er et godt eksempel på et slikt band. Deres EP, Bereavement, fra 1997 er et godt eksempel på akkurat dette. Fire låter fordelt på 15 minutter gir ikke akkurat mye å sette tennene i, men det er veldig solide 15 minutter hvis man digger denne type musikk.

From the Depths gjør ingenting spesielt originalt på Bereavement, men de har alle de rette riffene og trommingen som er godt forankret i skikkelig death metal. Så selv om det er snakk om melodiøs death metal, er det nok av brutalitet og intensitet i musikken. Og som en del melodiøs death metal av denne typen, så er det en viss ettersmak av black metal, spesielt i den mer hese og høye pitch growlingen og når trommisen kjører på med blast beats. Det er også bruk av keyboard på de rette atmosfæriske stedene, noe jeg ikke hører så ofte fra denne sjangeren. Bereavement er ingen tapt klassiker, men det er fortsatt et veldig bra stykke med musikk som er verdt å spore opp, og man kan lett finne en kopi til en veldig lav pris.

-----------------------------------------------------------------------------

Praise er et finsk grindcoreband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Charlie Dominici som var vokalist på det første Dream Theater albumet døde den 17. november. Deres debut er en av mine favoritter av dem. Det er tragisk vi ikke kan høre mer av hans stemme lengre.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: