søndag, oktober 29, 2023

Metal Søndag 29. oktober


Det er mange filmskapere og skuespillere som ta tittelen kongen av skrekk når det kommer til skrekkfilmer. Men i metallets verden, så er det bare en konge av skrekk, King Diamond. Selv om jeg har lært å elske alle hans album, så er det ingen tvil om at det er de fire første som er ansett som hans mest klassiske og ikoniske utgivelser. Så da han spilte i The Fillmore i Philadelphia, hovedstaten i Pennsylvania og på Graspop Metal Meeting i Belgia for dette dobbel  DVD-settet, så var det nesten en selvfølge at alle låtene var fra de albumene. Alle unntatt to låter som er gode gamle Mercyful Fate klassikere samt en låt fra The Eye. Det er det samme settet på begge DVD-ene med det samme sceneoppsettet av effekter og kostymer, men det har ingenting å si siden begge opptakene er fantastiske å se på. Både bandet og kongen selv er i topp form på begge konsertene, og det er like mye fryd hver gang når siste halvdel er at de spillere hele albumet Abigail fra start til slutt.

DVD-ene kommer også med en CD med opptaket fra konserten på The Fillmore. De kunne ha inkludert en CD med den andre konserten, men med tanke på at det er akkurat de samme låtene på begge showene, så er det egentlig like godt at de ikke gjorde det. Det er en ting å se to konserter med det samme settet, det er ikke like gøy å høre på noe uten det visuelle som er nesten identisk. Songs for the Dead - Live er noen enhver King Diamond fan burde skaffe seg. Er du ute etter noe du kan sette på Halloween som ikke er en skrekkfilm, så er det hvilken som helst av disse to DVD-ene.

--------------------------------------------------------------------------------

Exit Reality er et bulgarsk metalcoreband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Steve Riley som var trommis på to av W.A.S.P. sine mest ikoniske album, samt trommis for Keel og det legendarisk puddelrockbandet L.A. Guns døde den 24. oktober. Ganske leit med tanke på at jeg en stor fan av de først og sistnevnte bandene. Han ble 67 år gammel.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: