søndag, september 03, 2023

Metal Søndag 3. september

 


Uansett hva man måtte synes om Helloween sine mange musikalske perioder, så kan ingen ta fra dem at Walls of Jericho er en av metalsjangerens mest solide debutalbum og et av de mest ikoniske speed metalalbumene noensinne. Og del en og to av Keeper of the Seven Keys albumene definerte power metal som en sjanger en gang for alle. Så det er godt å vite at det er et livealbum som fanger opp det som foregikk i bandets tidlige og ikke minst klassiske periode. Live in the U.K., også utgitt under tittelen I Want Out Live, består av opptak fra diverse konserter i Storbritannia da turnerte der for å promotere Keeper of the Seven Keys albumene. Dette er ikke et spesielt langt livealbum fult av låter. Bare syv spor fordelt mellom 47 minutter, bare en eneste låt fra Walls of Jericho siden turneen handlet om Keeper of the Seven Keys albumene og stemmen til Michael Kiske, vokalisten som var med på å gjøre de albumene så ikoniske. Og måten han samhandler med publikum og holder stemningen og energien på topp nivå, så er det tydelig at han er en fantastisk frontmann og ikke bare noen som er flink til å synge. Ikke at det er bare hans stemme som gjør dette så bra. Det instrumentale er tight og energisk som bare faen og man bare vet at det må ha vært fantastisk å være på en av disse konsertene.

Dette er et livealbum først og fremst for de som allerede er store fans av gammel Helloween. Ikke at det er noe i veien å høre på Live in the U.K. om man er nysgjerrig på hvordan de høres ut, eller rettere sagt, hørtes ut da de fremdeles var et ganske ungt band på vei til legendarisk status. Dette hadde vært et langt mer kjent og ikonisk livealbum om det var lengre og hadde flere av de gamle låtene fra før Michael Kiske tok over som vokalist. Men til tross av hva Live in the U.K. mangler, så er dette en obligatorisk utgivelse for en hver dedikert Helloween fan.

-------------------------------------------------------------------------------

Black Spells er et amerikansk black metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Sakevi, frontmann og vokalist for det legendariske japanske bandet G.I.S.M. døde den 24. august. G.I.S.M. var og forblir et av de mest beryktete bandene i japansk punk og metal, og mye av det er takket være Sakevi sin voldelige oppførsel både på og av scenen. Fra å angripe første rad med en hjemmelaget flammekaster, kaster fyrverkeri fra scene, slå folk ned med balltre og avfyre en skarpladet revolver i konsertlokalet etter å ha truet folk med den, så gjorde han det å se G.I.S.M. live til en risikosport. Han angrep også folk av scenen som da han knivstakk en fan fordi han hadde en bootleg t-skjorte. Han var en av de siste fra den generasjonen hvor ekstrem musikk virkelig var ekstrem.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: