søndag, mars 26, 2023

Metal Søndag 26. mars


Selvfinansiert, 1995

Å komme over gamle obskure death metal demoer fra 90-tallet er alltid interessant. Ofte er det tilfeldig at jeg får tak i en. For en del år siden bestilte jeg en EP fra et enmannsprosjekt som heter Wise as Serpents, som er prosjektet til en fyr som heter Joe Espinoza, som der igjen var i bandet Disencumbrance. Han sendte en demo av Disencumbrance som en bonus CD. Den originale fra 1995 kom ut på kassett, mens den utgaven jeg fikk var en CD-utgave som ble utgitt i 2013. Et enkelt pappcover som ikke har samme sjarmen som det tegnete coveret kassetten hadde, men jeg kan ikke klage for mye siden jeg foretrekker CD og det er musikken som er viktigst.

The Betrayal er tre låter fordelt på nesten 18 minutter. Det er så rettfrem amerikansk death metal fra 1995 som man får det. Blytunge riff, blast beats og growling. Growling veksler mellom typisk growling og en mer høy pitch growling. Det er mye variasjon i både riff og tromming til det punktet at man nesten kan beskrive dette som teknisk death metal, spesielt sammenlignet med mye annet som var typisk fra denne tiden. Med andre ord, det er ikke en demo som gir noen særlig overraskelse uten om at dette skal visstnok være et kristent band. Det er ingenting som tyder på det utenom at bandet selv påsto det. Dette er ingen viktig utgivelse på noen måte, men det er uansett et stykke av det som foregikk av death metal i USA på 90-tallet. Det er lett å spore opp CD-utgaven og det er absolutt noe som burde interessere en hver death metalfanatiker.

-------------------------------------------------------------------------------

Wings of Steel er et amerikansk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Dean Engert fra det ikoniske goregrindbandet The Day Everything Became Nothing døde sist søndag i en alder av 43 år.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: