søndag, mars 12, 2023

Metal Søndag 12. mars

Selvfinansiert, 2019

Jesusegg sin selvtitulerte EP fra 2015 var et veldig kult, interessant og anderledes stykke med grindcore på grunn av bruken av trompet på flere av låtene. Da jeg skrev om den EP-en, så nevnte jeg at de spilte såpass bra at selv uten trompetspillet, så fungerte det som et stykke med skikkelig tøff grindcore. På oppfølgeren Second Coming fra 2019, så viser de at de nettopp ikke trenger noen gimmick eller ekstra instrumenter for å stå ut som noe genialt i grindcoresjangeren siden det ikke er en eneste trompet å høre på noen av låtene. Second Coming er 15 låter fordelt på ti minutter, de fleste av dem godt under et minutt lange. Det er hyperraske saker med alt det god grindcore har. Tøffe riff, god tromming med angrep på øregangene med blast beats og growling.

Ti minutter er ikke særlig langt, men det er nok tid for en slik utgivelse. Grindcore er en sjanger som handler om raske utbrudd av raseri og energi. Og med en så kort spilletid, så har man ingen unnskyldning for å ikke sjekke Second Coming og alt de har gitt ut på Bandcamp. Jesusegg gir den dosen av grindcore vi alle trenger hver dag for å overleve.

---------------------------------------------------------------------------------

Drunk as Fuck er et amerikansk crossoverband som har gitt ut en demo. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

8. Mars døde Mr. Josua som var trommis i det legendariske danske thrashbandet Artillery da han ble påkjørt av en buss. På samme dag i USA, døde Jim Durkin som spilte gitar på de to ikoniske albumene Dark Angel gav ut på 80-tallet. Thrashsjangeren har hatt to store tap denne uken.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: