søndag, februar 26, 2023

Metal Søndag 26. februar

Selvfinansiert, 2019

The Withering er et vakkert stykke med melodiøs death metal fra det nederlandske bandet Kurb Saatus. De har vært aktive siden 1994 og gitt ut en rekke demoer gjennom årene. Så de har eksistert som et band helt siden melodiøs death metal var en mer eller mindre ny sjanger og brukt alle årene på å perfektere deres sound. Og man kan høre at de brukt årene på nettopp det siden det instrumentale er skikkelig tight. Låtene er fylt opp med gitarharmonier og soloer som er tydelig inspirert av de svenske pionerene av sjangeren. Kurb Saatus er ikke redde for å spille tøffe saker, men det er ingen tvil om at hovedfokuset er å gå for en mer melankolsk følelse med død og depresjon som hovedtema. Så selv om musikken alt annet enn sakte, så er det nesten et doompreg i mange av låtene. Vokalen er rett frem growling av den typen mange av de svenske bandene som Kurb Saatus er tydelig inspirert av. Ingen avbrekk hvor de kjører på med ren vokal som enkelte andre band i samme sjanger kan finne på å bruke.

The Withering er så rett frem melodiøs death metal som man får det. Det er som sjangerens navn antyder melodiøst samtidig som det er forankret i death metal. Gitartonen og lydproduksjonen er perfekt for denne type musikk. Det instrumentale er som nevnt tight. Albumet er fullt av gode riff satt sammen til gode låter. Så uten om at de ikke er det mest originale bandet i sjangeren, så er det ingenting å klage over. Det er 41 minutter med veldig solid musikk med en god dyster følelse bak melodiene. Mer trenger man ikke fra et godt album fra denne sjangeren.

----------------------------------------------------------------------------------

Táltos er et ungarsk black/folk metalband som har gitt ut tre selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: