søndag, januar 08, 2023

Metal Søndag 8. januar

Selvfinansiert, 2015

Ljosazabojstwa fra Belarus er et band som kombinerer råskapen til black metal med den blytunge gitartonen til death metal. Deres første utgivelse var demoen Staražytnaje licha fra 2015, som originalt var en digital utgivelse på Bandcamp. Året etter fikk de platekontrakt med Hellthrasher Productions som gav Staražytnaje licha ut på CD året etter. Det er den utgaven jeg sitter med i dag. Den originale digitale utgivelsen hadde tre spor, mens CD-en har et ekstra spor som er gjort til åpningsspor. CD-utgaven av demoen åpner med det nesten ti minutter lange monstret av en death doomlåt, Struk u horła Chrysta, som setter tonen med sine knallharde og seige riff. Det er en låt som skaper en absolutt atmosfære av død og ondskap. Resten av låtene fra den originale demoen er ikke like seige, men de er ikke akkurat raske heller til tross av noen utbrudd av ren raseri og hat. Så blast beats dukker opp her og der, men det er ikke fokuset i hvordan låtene er satt opp. Låtskrivingen er ganske dynamisk med god bruk av varierte riff. Selv om låtene ikke er like seige som åpning/bonussporet, så er det ingen tvil om at det er mye elementer av doom i mange av riffene. Tempoet kan fort skifte fra raskt til sakte, men for det meste holder musikken seg på et mer midttemponivå.

Den blytunge gitartonen, råe kvaliteten og den dype, men fremdeles ropende growlingen, så høres Staražytnaje licha ut som noe som kommer romlende opp fra dypt under bakken. Det er veldig tunge og harde saker med en bekmørk stemning som en hver fan av både death metal og black metal kan verdsette. Jeg nevnte at lyden er rå, men rå er ikke det samme som dårlig lydproduksjon, så til tross av snakket om råskap, så er dette en utrolig velprodusert demo. Liker du alt som er mørkt og ondt, så Ljosazabojstwa et band som er verdt å sjekke ut, og denne demoen er det perfekte stedet å starte.

--------------------------------------------------------------------------------

Ad Lunam er et finsk powermetalband som har gitt ut to demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Mikseri.

Manni Jordan fra det ikoniske tyske power metalbandet Heavens Gate døde den 5. januar. Han var bassist på noen av deres mest ikoniske album. Jeg har ikke kommet så langt som å virkelig sjekke ut bandet enda, så jeg har ikke noe forholdt til dem, men det er uansett leit at han døde.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: