søndag, november 13, 2022

Metal Søndag 13. november

Selvfinansiert, 2012

Savage Machine er et dansk heavy metalband jeg oppdaget da de gav ut sin debut i 2018. Et veldig sterkt førstealbum, så det var en tragedie at de splittet opp i 2020 uten å gi ut noe mer. Men før de var Savage Machine, så het de Momentum og gav ut EP-en, A World in Ruins, i 2012, og det er et stykke med heavy metal som er minst like bra som det de gav ut under Savage Machine. Med en råere gitartone og lydproduksjon enn det de kom til å ha etter at de skiftet navn, så er dette noe av det tyngste bandet har spilt inn. Det er heavy metal med skikkelig trykk med hint av tidlig power metal. Metal fylt med tøffe og varierte riff. Det er ekte heavy metal av den gamle skole, men fresht. De holder tempoet oppe og det er den galopperende følelsen, og når en gitarsolo setter i gang, så blir bare musikken enda mer levende enn den allerede er.

A World in Ruins er en litt over 20 minutter lang smakebit av hva Savage Machine kom til å bli. Hvis du noen gang har hørt Savage Machine og ønsker mer etter det ene albumet de gav ut, så har du all grunn til å spore opp A World in Ruins siden dette er hvor de startet. Ønsker du å sjekke ut Savage Machine, så har du all grunn til å sjekke ut A World in Ruins siden denne EP-en gir deg en god idé om hvor bra de er. Er du ganske enkelt ute etter mer ekte metal i livet ditt, så har du i hvertfall grunn til å sjekke ut A World in Ruins.

------------------------------------------------------------------------------

21 Acts of Manslaughter er et amerikansk grindcoreband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: