søndag, oktober 16, 2022

Metal Søndag 16. oktober

Союз, 1995

En hver fan av skikkelig metal er godt kjent med tysk speed og power metal fra 80-tallet. Det er en unik sound som er tilbedt over hele verden, inkludert i Russland. Dannet i Moskva i 1992 av kjernemedlemmene gitarist Carrillo Thor og vokalist Dylan Troy, så ble Adolf Castle til. Et band som gav den humoristiske hyllesten til tysk metal i form av albumet Really Crazy Germans i 1995. Man trenger bare å ta en rask titt på bandets navn, tittelen på albumet og det tegneserieinspirerte platecoveret for å se at dette er et band som kanskje ikke tar seg 100% seriøst. Men uansett hvor tåpelig man måtte tro dette bandet er, så er det ingenting tåpelig med musikken. For selv om musikken høres akkurat ut som platecoveret ser ut, så er dette er en samling av raske og catchy som faen riff som er i samme liga som klassisk Accept og Helloween. Det er tydelig elementer av parodi i hva de gjør, men det er ingen tvil om at Adolf Castle er et band som elsker ekte metal. Blant alle disse melodiske stykkene med høy energisk power metal, så er de seriøse balladene Heart of the Spring og Vilissa noe som treffer på samme måte som balladen Heart of Steel av Manowar gjør. Og ikke overraskende har Adolf Castle spilt inn en cover av Heart of Steel som er et bonusspor på CD-en jeg har.

Jeg har allerede brukt ordene catchy og energisk, og det er de to ordene som best beskriver Really Crazy Germans. Alle låtene bare treffer så hardt og det er bare et morsomt album med den rette gode gamle stemningen. Really Crazy Germans har alt det som gjorde den tidlige tyske power metalsounden så bra. Melodisk, men ikke pinglete. Catchy, men med dybde som gjør at man ikke går lei. Og ikke minst, jævlige gode riff, tromming og vokal. Jeg vil gå så langt som å si at Really Crazy Germans er kanskje det beste stykket med tysk metal som ikke er fra Tyskland.

----------------------------------------------------------------------------------

Nebular Void er et amerikansk progressiv metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre musikken på Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: