søndag, september 25, 2022

Metal Søndag 25. september


U.S. power metal har lenge vært en obskur stil fra de glemte avkrokene av 80-tallsmetal og har lenge som navnet antyder vært assosiert med Amerika. Men gjennom årene har metalheads fra hele verden oppdaget band som Manilla Road og Omen, og som et resultat har nye band dukket opp som holder stilen i livet fra alle tenkelige land der heavy metal og tidlig power metal er verdsatt. Spanske Kramp er et slikt band som kjører på med episke galopperende riff av den ekte old school heavy metal sorten. Det er sverd og magi hele veien på den nesten 18 minutter lange EP-en Wield Revenge, med en litt rå lydkvalitet som gir musikken den følelsen av at man hører på noe obskurt fra 1984. Vokalist Mina Walkure har den rette stemmen for denne type musikk. Hun fremfører vokalen med lite skrik og skrål, og presser stemmen sparsomt, slik at når hun går for de høyere notene, så er det på akkurat de rette stedene.

Wield Revenge er et kort og godt stykke ekte heavy metal. Ingenting altfor originalt, men alt er gjort riktig og stemningen er magisk. Det er en kort EP og dermed en perfekt oppvarming for albumet Kramp skulle gi ut noen år senere. Er du ute etter et band som holder ekte metal i livet, så er Kramp det rette bandet å sjekke ut, og denne EP-en er absolutt en utgivelse du ikke burde hoppe over før du sjekker ut debuten.

------------------------------------------------------------------------------

Plague 9 er et australsk thrashband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

For noen uker siden, så skrev jeg om debuten til Piledriver. Dessverre døde frontmannen Gord "Piledriver" Kirchin den 22. september av lungekreft. Han ble 60 år gammel og canadisk metal er fattigere nå som han er død.

Nå over til metal musikkvideoer.

Helloween cover.


0 Comments: