søndag, september 18, 2022

Metal Søndag 18. september

Selvfinansiert, 2016

New York er kjent for sine brutale og intense death metalband, med noen av de mer kjente på den mer tekniske siden av ting. Et slikt band er Crator som ble dannet i 2012. De er ikke et band bestående av amatører som bare dukket opp en dag, men er et prosjekt fylt med veteraner fra den brutale og tekniske scenen. John Longstreth fra Origin, Dim Mak, Skinless, Angelcorpse og en hel rekke andre band på trommer, Jason Keyser fra Origin og Skinless på vokal, og bassist Colin Marston som er i altfor mange band til å nevne. Den eneste i bandet som ikke har altfor mange imponerende band på sin resumé er gitarist Jeff Leifer. Når jeg sier teknisk death metal og man ser at to av bandmedlemmene er med i Origion, så er det lett å tro at dette kommer til å være kliniske saker, men Crator er langt mer skitten i sounden og har nesten en black metalkvalitet i hvordan alt høres ut. Det er teknisk, brutalt og atonalt, men klinisk er det siste ordet jeg ville ha brukt for å beskrive dette albumet. Intens er et langt bedre ord og mye av det som gjør dette tekniske er samspillet mellom bass og gitar. Det skjer hele tiden noe interessant med det instrumentelle, så bassen er så mye mer enn bare et rytmisk instrument slik det ofte er i så mange andre band. Med den raske trommingen, så kjører Crator på med lynrask og presis death metal som river i øregangene.

Crator er nok mer et sideprosjekt enn et fulltidsband, så hvorvidt det kommer noen gang en oppfølger til The Ones Who Create : The Ones Who Destroy er veldig usikkert. Crator er et prosjekt jeg håper blir til noe mer enn bare et album siden dette er en intensitet altfor få tekniske death metalband klarer å skape siden de ofte går for å vise hvor teknisk de kan spille fremfor å skrive gode låter. Jeg trenger forfriskende band som Crator for å påminne meg hvor bra denne stilen av death metal kan være.

---------------------------------------------------------------------

Bloody Unicorn er et italiensk melodiøs death metalband som har gitt ut to demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

David Andersson, gitarist kjent fra Soilwork, The Night Flight Orchestra og Mean Streak døde den 14. september i en alder av bare 47 år. Jeg har ingen personlig forhold til noen av de bandene, men jeg vet at Soilwork er et viktig band for mange og det er altid et tap når noen som han dør.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: