søndag, august 07, 2022

Metal Søndag 7. august

Selvfinansiert, 2014

Uansett hvor du drar i verden, så finner du band som holder god gammeldags heavy metal i livet. Brasil er mest kjent for black metal, og til en viss grad power metal, men det er ingen tvil om at det er nok av gode brasilianske heavy metalband der ute. Rexor fra São Paulo kjører på med rask og energisk heavy metal på deres debut, Powered Heart, fra 2014. De er ikke et band som bryr seg om originalitet eller å unngå klisjéer. De er et band som bryr seg kun om å spille skikkelig metal. Gitarriff er tydeligvis deres styrke. Musikalsk har de en fot godt plassert i den rene og ekte heavy metalsounden fra 80-tallet, men de dypper stortåa med den andre foten i den mer kommersielle sounden som stinker av hårspray og svett spandex. De inkluderer til og med en power ballade akkurat som mange band gjorde den gang. Dette er nesten like mye party rock fra den tiden som det er et stykke med episk metal. Ikke at det tar i fra den ekte metal følelsen musikken deres har.

Alt på den instrumentale fronten er mer enn solid nok til å holde interessen til de som er opptatt av sånt. Personlig så liker jeg bare hvor hardt låtene her rocker uten å bry meg om hvor mye talent som ligger bak hvilket instrument. Vokalen er akkurat den rette typen, litt hes og skrikende på de riktige stedene. Powered Heart er ganske enkelt et veldig solid metalalbum. Catchy og energisk. Rexor gjør ingenting nytt med sjangeren og det passer meg perfekt siden det eneste jeg bryr meg om er at det høres jævlig bra ut.

------------------------------------------------------------------------------

Pirates of Metal er et britisk heavy metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nicky Moore døde den 3. august i en alder av 75 år. Han var vokalist i Samson, et band som kanskje er nesten mer kjent for å være bandet Bruce Dickinson sang for før han ble med i Iron Maiden, men burde være minst like kjent som et av bandene som kickstartet NWOBHM. Han var bandets stemme frem til de splittet opp i 2002.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: