søndag, august 28, 2022

Metal Søndag 28. august


Mother of Graves er et amerikansk death doomband av den mer melodiøse og dypt melankolske skole, ikke ulikt tidlig Katatonia. Faktisk vil jeg si de høres ganske så like ut som klassisk Katatonia. Ikke at det er en negativ ting siden dette er depressiv musikk slik den skal være. Vokalen er en både dyp og hes growling, og siden de ligger på den mer melodiøse siden av death doom, så er riffene litt mer varierte og dynamiske enn de death doombandene som er langt mer forankret i death metalsiden av sjangeren. Gitartonen er langt i fra den mest skitne og brutale. Tempoet er som forventet sakte og stemningen er trist som faen, og ikke minst, helheten av musikken er veldig vakker på sin egen dystre måte. Mother of Graves består ikke av amatører, så det instrumentale er veldig profesjonelt og låtene er satt sammen med tydelig omtanke for solid låtskriving.

Det er egentlig ikke så mye mer jeg vil si om In Somber Dreams siden det er en EP på bare 19 minutter. Mother of Graves gjør kanskje ikke så mye direkte nytt, og dette er nok rettet imot de som ønsker mer av den gamle sounden til Katatonia, men alt på In Somber Dreams høres så riktig ut at det ikke gjør noe. Dette er et perfekt stykke musikk for de som ønsker å fordype seg i det triste og dystre.

-------------------------------------------------------------------------------

Aeon of Awareness er et tysk melodiøs death metalband som har gitt ut fire demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Tidligere gitarist for Cradle of Filth, Stuart Anstis, døde siste søndag i en alder av 48 år. Han var bare med i fire år i bandet, men han var med på å skrive låter på noen av deres meste kjente album i den tidsperioden.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: