søndag, august 21, 2022

Metal Søndag 21. august


Når man tenker på norsk black metal, så er det lett å fokusere på den klassiske sounden og alle klisjéene assosiert med sjangeren. Det altfor få tenker på er at vi har mange black metalband som gjør sin egen greie uten å henge seg opp i at de skal høres ut som tidligere band. Vestindien fra Bergen er absolutt et band som ikke prøver å høres ut som noe annet enn dem selv. Oppkalt etter et kjent bordell i Bergen på 1800-tallet, så startet de som et hardcore punkband i 2009 og gav ut en EP i 2012 som jeg ikke har hørt, for å så ikke gjøre noe frem til ti år senere da de gav ut Null. Null er et veldig interessant stykke med black metal med hint fra deres hardcore punkbakgrunn. Null har også klare hint av old school heavy metal og høres nesten litt ut som en moderne tolkning av første bølge black metal. Det er tydelig at gammel Bathory er en inspirasjon. Bruken av enkle og hypnotiserende riff sammen med en nesten symfonisk bruk av synth gjør at albumet har en veldig tykk og bekmørk atmosfære. Musikken holder seg på et ganske midttempo nivå, noe som er med på bygge opp den hypnotiserende følelsen.

Null er et veldig bra og unikt album, en perfekt blanding av gammel og nytt. Det er ikke et spesielt lang album siden spilletiden ligger så vidt under en halvtime, men det bare gjør meg mer sulten på mer musikk fra Vestindien. Det er få band som høres ut som dem, spesielt fra den norske scenen. Det er et album hvor alt bare stemmer og som blir bedre med flere gjennomlytinger. Vestindien er et band flere black metalfans burde være kjent med.

----------------------------------------------------------------------------

Von Döbel er et finsk thrashband som har gitt ut en demo. Dere kan høre dem på deres Mikseri.

Steve Grimmett døde i en alder av 62 år den 15. august. Han var kjent fra de legendariske NWOBHM bandet Grim Reaper og thrashbandet Onslaught. Han var en av de store stemmene i britisk metal.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: