søndag, august 14, 2022

Metal Søndag 14. august


Canadiske Piledriver er et band som både er ikonisk og obskur på en og samme gang. Er du veldig opptatt av thrash fra 80-tallet, så vet du veldig godt hvem de er, men jeg vil si de fleste metalheads har knapt hørt om dem. Med deres sjokkimage og lyrikk, og mer humoristiske holdning, så står de ut fra hordene av mer seriøse thrashband. Men med tanke på at de var et canadisk band, så var de veldig oversett av de fleste. Piledriver var mer eller mindre et forsøk på å kopiere sjokkimaget til Venom og tjene penger på metaltrenden fra den gang. Man skulle tro at et band som var skreddersydd for å ta pengene til unge metalheads på jakt etter den neste ekstreme tingen ikke har mye å by på musikalsk, men utrolig nok er Metal Inquisition et veldig solid stykke med tidlig thrash fra før thrasheksplosjonen i 1986. Siden det er thrash fra 1984, så er det veldig dypt forankret i speed metal og tradisjonell heavy metal. Musikken har nesten et tidlig power metalpreg. Den er rask og stopper aldri opp. Riffene er ganske så saftige metal riff av den gode gamle sorten, og med den gamle analoge lydproduksjonen, så høres alt så riktig ut. Til tross av at trommene er fra en trommemaskin, så høres de veldig bra ut. All instrumentering, inkludert programmering av trommene, var gjort av Leslie Howe, eller Bud Slaker som han gikk under da han var i bandet. Det var hans første og siste involvering i å lage metal. Det er ganske overraskende at noen som neppe var noen metalhead og kun var involvert fordi det var lettjente penger kunne sette sammen noe såpass bra.

Men bandet stjerne er selvsagt vokalisten Gord "Piledriver" Kirchin. Han er selveste metalinkvisitoren og han skal torturere og drepe deg fordi du har hørt på pysete musikk som ikke er metal. Den hese stemmen hans selger virkelig idéen at han er den lærkledde bøddelen på platecoveret. Han er den perfekte stemmen for denne musikken, og med låter som Sex with Satan, Sodomize the Dead og Alien Rape, så fremfører han de lyriske grusomhetene med pasjon. Metal Inquisition er et perfekt stykke med sadistisk og voldelig thrash av den tidlige speed metalbaserte sounden som var mer vanlig på første halvdel av 80-tallet. Albumet er en perfekt tidskapsel av hva som virkelig var knallhard og tung musikk i 1984. Metal Inquisition er kanskje corny, smakløst og en overfladisk cash grab, men det er ingen tvil om at det også er et veldig underholdene album som det er lett å headbange til og som har overraskende gode låter som høres ut som skikkelig metal. Jeg vil gå så langt som å si at Metal Inquisition fortjener klassikerstatus.

-------------------------------------------------------------------------

Infested Angel er et britisk death metalband som har gitt ut to selvfinansierte EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: