søndag, juli 03, 2022

Metal Søndag 3. juli


Når det kommer til både doom og stonersjangeren, så har de siste to tiårene ikke hatt noen mangel på band som drar tydelig inspirasjon fra syrerock fra 60- og 70-tallet med fuzzy gitartone og kvinnelig vokal. Et perfekt eksempel på denne trenden jeg håper aldri dør ut er Electric Citizen fra Ohio. Deres debut Sateen fra 2014 høres nesten ut som noe som kunne ha kommet ut på tidlig 70-tallet. Det er litt for mye inspirert av den etablerte doom og stonersounden vi har i dag, men jeg kan se for meg at dette albumet kom ut den gang i en alternativ tidslinje hvor Pentagram var mer kjent og etablert band på like linje med Black Sabbath, og dermed en mer etablert doomscene den gang. Men vi er her for å snakke om Electric Citizen, som selvsagt er tydelig inspirert av de to nevnte bandene og det eksisterte av psykedelisk og okkult rock fra den tiden. Det er en veldig god groove tvers igjennom musikken som gir de seige riffene et veldig energisk og catchy løft. Ekkodefekten som blir brukt i vokalen til Laura Dolan gir stemmen hennes en fjern og trippy følelse.

Er man lei av trenden av moderne band som prøver å gjenskape gammel okkult rock med kvinnelig vokalist, så kan man fint avvise Sateen som enda et album man ikke trenger å høre på. Men for de av oss som aldri får nok av den sounden, så er det ingen tvil om at Electric Citizen virkelig treffer spikeren på hodet med Sateen. Det er et album jeg anbefaler like mye til metalheads som digger doom og stoner som jeg anbefaler til rockefans som digger hard rock fra tidlig 70-tallet og skikkelig syrerock. Sateen er et album for alle som elsker psykedelisk musikk og den fuzzy gitartonen fra gamledager.

---------------------------------------------------------------

Surreality et er amerikansk thrashband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Andrew LaBarre kjent fra Ghoul og Impaled døde den 30. juni av sykdom i en alder av 43 år. Tragisk at noen som spilte på såpass gode og underholdende album av såpass ikoniske band er død.

Nå over til metal musikkvideoer.

Fanvideo.


0 Comments: