søndag, juli 17, 2022

Metal Søndag 17. juli



Sleep er uten tvil et av de viktigste og mest ikoniske stonerbandene der ute, samt veldig viktig for utviklingen av doom på 90-tallet. Debuten var mer hardcorebasert og nærmere tidlig sludge metal, mens det andre albumet var nærmere det vi assosierer med mer tradisjonell doom med deres åpenlyse tilbedelse av Black Sabbath. Det er deres tredje album, Jerusalem fra 1998, hvor Sleep virkelig sementerer den blytunge stonersounden en gang for alle. Jerusalem består av en 52 minutter lang låt i motsetning til flere korte låter slik som på de to forrige albumene. En lang låt om en hasjrøykende pilegrimsferd til det hellige land. En lang låt i krypende sakte tempo med noen av de mest seige og tunge riff som noen gang er spilt inn. Låta i seg selv er ganske repeterende med tydelige riff som går igjen for å skape en hypnotiserende og ritual stemning, en stemning av hasjrøyk som legger seg over det gloheite ørkenlandskapet som en tykk tåke. Og gjennom låta, så er det disse saftige og trippy bitene av psykedeliske soloer fra gitaren med utbrudd av en hes og stein stemme som sakte men sikkert fremfører lyrikken. Det er så ekte og ren stoner doom som man får det og det er i fra et av de bandene som definerte sjangeren med album som Jerusalem.

Den varme fuzzy gitartonen med sin absolutt tyngde kryper ned i øregangene som magma som sakte renne ned sidene på en vulkan. Riffene bare treffer så hardt i sitt sakte tempo. Alt med Jerusalem bare gjør det til et perfekt album. Det eneste som kanskje kunne forbedret det er om låta var enda lenger. Jerusalem er en trip som kan strekke ut i det evige, en trip man ikke ønsker å se slutten av. Det er mange album som kan kalles kalles klassikere, men Jerusalem er en absolutt klassiker.

---------------------------------------------------------------------------

Squirrel Hands er et amerikansk groove metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: