søndag, mai 15, 2022

Metal Søndag 15. mai

Selvfinansiert, 2017

Mens A Tale of Suffering fra 2014 for det meste var melodiøs death metal med klare hint av black metal, så er det tydelig at oppfølgeren, Tyrant fra 2017, er black metal med tydelige hint av melodiøs death metal. Etter en atmosfærisk intro, så setter Tyrant i gang med No Repentance og man kan høre at det er knalltøff og melodiøs black metal. De høres ut som et helt annet band enn det som var på debuten. Morvigor er nederlandske, men det er ingen tvil at den svenske black metalsounden fra 90-tallet er mye av inspirasjonen på Tyrant. Det er lett å sammenligne sounden de går for med Dissection, så det er tydelig at originalitet ikke er hovedfokuset til Morvigor. Men det de mangler av det tar de igjen med at de ganske enkelt spiller gode låter med gode riff. Og de tar inspirasjoner fra mer moderne metal som har kommet ut i ettertid siden 90-tallet. Så det er noe fresht med deres sound i tillegg til at den er tydelig inspirert av det gamle.

Tyrant er hakket mer episk og litt bedre enn A Tale of Suffering, men begge albumene er verdt å høre på for enhver fan av den mer melodiøse siden av ekstrem metal. Det er et hakk lengre album og det er mer fokus på stemning med lengre låter og korte atmosfæriske stykker mellom låtene. Så selv om du ikke likte debuten av en eller annen grunn, så er Tyrant en helt annen lytteropplevelse som gjør at det er verdt å sjekke ut. CDen er forlengst utsolgt, men albumet er fortsatt tilgjengelig som gratis streaming på deres Bandcamp.

----------------------------------------------------------------------------------

Luna in Sanguinem er et amerikansk death metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Trevor Strnad, vokalist i The Black Dahlia Murder, begikk selvmord den 11.mai. The Black Dahlia Murder er uten tvil et av de mest ikoniske melodiøse death metalbandene fra USA. Nocturnal fra 2007 er en av sjangerens store klassikere og et av mine favoritter av dem. Hans død var et stort tap for sjangeren.

Men det er ikke det eneste dødsfallet denne uken. Jan Dahle døde den 13. mai. Han var journalist i Scream Magazine, som var med på å forme min forståelse og smak av metal da jeg var ny på sjangeren. Noen minneord er skrevet på heavymetal.no.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: