søndag, april 17, 2022

Metal Søndag 17. april


Når det kommer til moderne ekstrem metal, så er det ikke alltid så lett å plassere alt i rettfrem sjangerbeskrivelser. Når det kommer til britiske Achren, så har jeg sett dem referert som både death metal og som en black metal/thrash hybrid. Første sjangerbeskrivelse er forståelig på grunn av growlingen i vokalen og den brutal sounden de har, men jeg vil heller si at de er en form for moderne thrash som tar inspirasjon fra både death metal og black metal. Vokalen er som nevnt growling, men det er også skrik som fint kunne ha passet på et black metalalbum. Og det er ingen tvil om at både riff og trommer også drar inspirasjoner fra både death metal og black metal. Det er måten alt dette er satt sammen som gjør at dette høres ut som thrash i mine ører. Måten riffene er spilt, den råe energien, de kule gitarsoloene som av og til dukker opp, er med på å gi The Forgotten King en sound som er nær andre moderne og litt mer glattpolerte thrashband som tar inspirasjon fra mer ekstrem metal. Band som vet hvordan man tar i bruk melodiøse elementer som ikke kommer i veien for det mørke og det brutale i musikken.

The Forgotten King er et album som skriker død og ødeleggelse gjennom harde riff som treffer med presisjon. De holder ikke tilbake med noe og det er en intensitet som varer fra start til slutt. Som alle gode thrashband, så holder de tempoet oppe, med noen seige partier på de rette stedene i låtene. Et godt eksempel er tittelsporet som har en god seig åpning før de skrur opp tempoet. Achren er langt i fra de mest råeste når det kommer til lydproduksjon og det er ingen tvil om at de høres ganske moderne ut sammenlignet med så mange andre thrashband som drar inspirasjon fra både black metal og death metal, men det er ingen tvil om at The Forgotten King er et knalltøft album full av gode riff. Digger du mer moderne thrash og ekstrem metal, så er dette albumet for deg.

---------------------------------------------------------------------

Reactorblast er et tysk thrashband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Ronnie Deo døde den 12. april. Han spilte bass på flere av de tidligste utgivelsene til det legendariske death metalbandet, Incantation, inkludert debuten deres, Onward to Golgotha. Han er kanskje ikke noe kjent navn siden han bare var på et album, men han var uansett en del av deres tidlige sound, noe som gjør han til en nevneverdig musiker.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: