søndag, februar 06, 2022

Metal Søndag 6. februar

Selvfinansiert, 2018

Det er to metalband i Sverige med navnet Svartkonst. Et black metalband fra Ale i Västra Götalands län og et death metalband fra Härnösand i Västernorrland. Vi skal se nærmere på death metalbandet fra Härnösand. Denne utgaven av Svartkonst er et enmannsband med Rickard Törnqvist bak all instrumentering og vokal. Debutalbumet Devil's Blood er et stykke med death metal med en liten dose av black metal. Vi snakker om skikkelig tung og brutal ekstrem metal som tar tydelig inspirasjon fra Sveriges gamle death metalscene. Death metal med den gode gamle motorsagsounden i riffene, men med en black metal atmosfære som gjennomsyrer det mørke lydlandskapet. Lydproduksjonen er perfekt på Devil's Blood. Hvert riff høres utrolig mektig og tøft ut, og hvert trommeslag treffer hardt. Det er den brutale sounden skikkelig death metal skal ha. På toppen av det hele høres growlingen virkelig ond ut.

Det er ikke noe overdrevent teknisk med Devil's Blood og musikken holder seg i et midttempo mesteparten av albumet. Det er ganske enkelt death metal og det er alt det Svartkonst trenger å være. Det er god variasjon i låtskrivingen og det lille hintet av black metal er nok til Svartkonst står ut i et hav av utallige andre death metalband. Devil's Blood er et stykke med tvers igjennom ondskapsfull og hatsk musikk en hver fan av svensk death metal burde sjekke ut. Det har kvalitetene til old school sounden, men høres fresht ut.

--------------------------------------------------------------------------------------

Fosso er et brasiliansk black metalband som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Toru "Monamour" Hiroshima fra det legendarisk japanske bandet G.I.S.M. døde den første februar. Han var bandets trommis og det er veldig lite info om han som person og null info om hva han døde av.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: