søndag, januar 30, 2022

Metal Søndag 30. januar

CBS, 1992

Etter å ha skiftet ut trommis og bassist, så fortsatte de danske heavy metal legendene Pretty Maids med sin mer kommersielle hard rocksound. De hadde bygget opp en fanbase i Japan, hvor puddelrocken levde i beste velgående på 90-tallet. De var ikke så opptatt av å være raske og harde slik som på de to første albumene og det er ingen tvil om at Sin-Decade er langt mer hard rock enn heavy metal. Med tanke på hvor gode Pretty Maids er når det kommer til melodiøse riff som rocker hardt og gode gitarsoloer, så høres Sin-Decade skikkelig bra ut til tross av at det er mindre metal enn forgjengerne. Det er veldig catchy og energisk musikk som oser av 80-tallet til tross for at albumet kom ut i 1992. Bruken av keyboards er som vanlig en viktig del av deres sound, men de er aldri langt fremme i lydbildet, men som en naturlig del av lydlandskapet sammen med bassen og gitaren. Det er god variasjon i låtskrivingen, så man får en god blanding av rask heavy metal, midttempo hard rock og ballader, og uansett stil, så er det alltid gode riff i alle låtene.

Sin-Decade avsluttes med en cover av John Sykes låta Please Don't Leave Me. For de som ikke vet hvem han er, så var han gitarist in Thin Lizzy, Whitesnake og Tygers of Pan Tang. Den ble skrevet sammen med Phil Lynott og selvsagt fremført med han på vokal. Pretty Maids sin utgave er ganske lik originalen og de beholder den myke sounden. Den funger som en klissen ballade, jeg bare nevner den siden originalen ble skrevet og fremført av to legender i hard rock og heavy metal. Sin-Decade er et bra album en hver fan av hard rock, spesielt av puddelrock varianten, burde sjekke ut. Pretty Maids gjorde ikke akkurat noe revolusjonerende på Sin-Decade, men det er uansett et album en hver fan av bandet og denne stilen burde høre på.

-----------------------------------------------------------------------

Prehistoric Brutalism er et britisk death metalband som har gitt ut en demo. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Tidligere Dark Tranquillity gitarist Fredrik Johansson døde av kreft den 25. januar. Han ble bare 47 år gammel. Han spilte på et av deres ikoniske album, The Gallery, som var et av de første melodiøse death metalalbumene jeg noen gang hørte på. Altid et trist tap når noen som han dør.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: