søndag, januar 23, 2022

Metal Søndag 23. januar


Når det kommer til tysk ekstrem metal, så tenker de fleste på den råe teutonske thrashen fra 80-tallet. Det er selvsagt ikke mangel på tysk ekstrem metal i andre former, men Lihhamon må være det første war metalbandet fra Tyskland jeg noen gang har kommet over. For de som ikke vet hva war metal er, så er det en stil av ekstra brutal black metal med en god dose death metal i sounden. Lihhamon er et godt eksempel på hvordan war metal høres ut. Etter en kort atmosfærisk intro som drar lytteren inn i bekmørket, så setter Lihhamon i gang med det soniske angrepet som kun kan beskrives som brutalt og voldelig. Man blir overkjørt av en stridsvogn laget av hardtslående hyperraske riff og blast beats. Det er null nåde og de bare kjører på med angrepet til lytteren er drept. Doctrine er fylt opp med mange tøffe riff i hver låt og etter den halvtimen det tar å høre på dette albumet, så sitter man med følelsen av å ha gått gjennom et bombeangrep. Den dype growlingen og tunge tonen i gitarene er alt det man måtte ønske fra war metal.

Lihhamon ser ikke ut som et war metalband med første øyekast. De manger bandbilder der de poserer i gassmasker, kulebelter og armbånd med store pigger, men det er ingen tvil om hvilken stil de spiller når man setter på Doctrine. Jeg vil også si at de tar i bruk mer atmosfæriske elementer som gir lytteren små pauser fra det brutal angrepet. War metal har en tendens til å være brutal fra start til slutt, så synes du sånt er slitsomt å høre på, så er Doctrine et album som kanskje er lettere å høre på enn noen av sjangerens mer ikoniske album. Dette betyr ikke at Lihhamon er mindre tøffe enn andre war metalband, bare at de har et mer dynamisk fokus når det kommer til låtskriving. Det er ingen tvil om at Doctrine er et knalltøft album en hver fan av skikkelig knalltøff metal burde sjekke ut.

-----------------------------------------------------------------------------

Chiliasm er et internasjonalt teknisk death metalband som har gitt ut to demoer/EP-er. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: