søndag, november 28, 2021

Metal Søndag 28. november

Selvfinansiert, 2016

卸甲, eller xiè jiǎ skrevet i litt lettere bokstaver å lese, er et black metalband fra Hong Kong. Ikke det letteste stedet å være et black metalband med tanke på hvordan den kinesiske regjering prøver å fucke med folks rettigheter og ødelegge mest mulig for de som bor i Hong Kong. Men vi er her for å snakke om musikken, og 卸甲 spiller skikkelig hard black metal der de kjører på med blast beats. Jeg har også sett death metal i sjangerbeskrivelsen, og jeg kan høre litt av det når de senker tempoet til mer seige og tunge partier, men jeg vil si at dette er først og fremst black metal. Den hese vokalen og de raske riffene ganske enkelt skriker ekte black metal. Det er god variasjon i riffene og bruket av tempo som gjør at dette er hakket mer teknisk en mye annen black metal, som gjerne pleier å være mer primitiv og monoton. Av og til dukker det opp kinesiske folkeinstrumenter som gir musikken en annen atmosfære, men musikken stopper aldri å være bekmørk.

皇者令 (Orders of the King) er et bra album, ikke bare fordi det er eksotisk og anderledes, men fordi det er såpass velspilt, hardt og brutal, med et tykk atmosfære. Jeg kan ikke forstå lyrikken om kinesisk historie og legender, men jeg kan fange opp den stemningen de skaper og nyte de riffene de spiller. Dette er et stykke black metal som er verdt å høre på for en hver som ønsker å utforske metal fra ikkevestlige land. Heldigvis trenger du ikke å dra helt til Hong Kong for å få tak i en kopi siden de selger CDen på Bandcamp, hvor du kan også streame hele albumet gratis.

--------------------------------------------------------------------

Bloody Skies er et albansk lo-fi melodiøst death/black metalband som har gitt ut en demo. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: