søndag, september 26, 2021

Metal Søndag 26. september

 
Selvfinansiert, 2018

Amerikanske Blood Curse er det perfekte eksemplet på hvordan man kan gjenskape old school heavy metal og fortsatt virke fresh. Blood Curse forstår en viktig ting om heavy metal, og det er at solide riff er nøkkelen, og de har tonnevis med riff som treffer hardt på deres debutalbum, Sorceress, fra 2018. Og sammen med den litt råe lydproduksjonen og litt sloppy følelsen her og der, så eksploderer Sorceress med nok energi til å vekke de døde. Dette høres ut som noe rett fra starten av 80-tallet, hentet rett ut av NWOBHM scenen. Så selv om Blood Curse er et amerikansk band, så er det ingen tvil om at det er den britiske sounden de prøver å gjenskape. Sounden til band som Angel Witch og Witchfinder General, noe som er passende med tanke på fokuset på hekser og hekseri i lyrikken. Blood Curse består av to medlemmer som veksler på å være bassist, med Olivia Franks på trommer og Aaron Franks på gitar og vokal.

Sorceress er den type album som gjør meg glad. Energien og riffene er alt det som gjør god gammeldags heavy metal til en såpass ikonisk og udødelig sjanger som har overlevd utallige trender og forandringer i musikklandskapet. Blood Curse gjør kanskje ikke noe nytt, men de har tatt sine musikalske røtter og skapt noe som er deres tolkning av sjangeren. Selv om tolkningen ganske enkelt er å kombinere de to nevnte NWOBHM bandene, så er det en tolkning jeg kan verdsette med en øl eller fire. Og både CDen og kassettutgaven er fortsatt til salgs på deres Bandcamp, hvor du selvsagt kan også streame albumet gratis.

-----------------------------------------------------------------------------------

Svmmer Kamp er et kroatisk band som kombinerer black metal med surf rock fra 60-tallet som har gitt ut en selvfinansiert EP. Dere kan høre dem på deres Bandcamp.

Nå over til metal musikkvideoer.



0 Comments: